Dünyanın en pahalı evi

Dünya Hali
Hindistan’ın en zengin adamı Mukesh Ambani tarafından yaptırılan 27 katlı bina Bombay’daki Altamount Road’da bulunuyor. GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN… Antilia adı verilen bina ...
EMOJİLE

Hindistan’ın en zengin adamı Mukesh Ambani tarafından yaptırılan 27 katlı bina Bombay’daki Altamount Road’da bulunuyor.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Antilia adı verilen bina 1 milyar dolardan fazla paraya malolmuş.

Binayı ziyaret edenler helikopter pistlerinden, muazzam bir kütüphaneden, büyüleyici yemek salonlarından, mermer döşemelerden ve hatta bir kar odasından bahsediliyor.

Antilia’nın odaları lüks otel lobilerini andırıyor.

Ambani ailesi şimdiye kadar evleriyle ilgili ne bir röportaj vermiş ne de evin fotoğraflarını yayınlamıştı.
Vanity Fair dergisinin Haziran sayısına röportaj veren Ambani’nin eşi Nita ”İlk defa evim hakkında konuşuyorum, medyada evimizle ilgili çok aşırı haberler çıktı” dedi.

Gerçekten ev yapılmaya başladığından beri basının oldukça çok ilgisini çekti.

Bazı gazeteler evin inşaatı sona erdiğinde ailenin oraya taşınmamaya karar verdiğini çünkü evin mimarisinin feng shui benzeri bir akım olan vastu shastraya uygun olmadığını yazdı.

Nita Ambani bu haber çıktığında eve taşınmalarının üzerinden iki aydan fazla zaman geçmiş olduğunu söylüyor.
Ropörtajda yayınlanan fotoğraflardan birinde odalardan birinin tavana kadar pencereleri olduğu ve oturma düzeninin lüks bir otel lobisini andırdığı görülüyor.

Bayan Ambani ise evinin ”Hint stilinde modern bir ev” olduğu görüşünde.

Antilia 27 katlı ancak çoğu kat o kadar yüksek tavanlı ki ev aslında 40 katlı bir bina yüksekliğinde. Antila’nın içinde çok katlı bir garaj, bir balo salonu, bir spa, konuk evleri ve bahçeler de bulunuyor.

Nita Ambani ”Evimizi olabildiğince yükseğe yaptık, çünkü güneşi görmek istiyoruz” diyor.

Ev tasarlanılırken lotus çiçeğinden ve güneşten esinlenilmiş.

Dekorasyonda çok nadir ahşaplar, mermerler, kristaller kullanılmış.

Nita Ambani evinde en çok tapınak odasının mükemmel olmasına özen göstermiş. Çoğu hint evinde olduğu gibi Antila’da da bir dua odası bulunuyor.

Nite Ambani ”Tapınağı doğru yapmak benim için çok önemliydi” diyor. Evin 1 milyar dolar değerinde olduğuna inanılıyor. Bu Muhesh Ambani için çok yüksek bir meblağ değil.

Forbes dergisine göre iş adamının serveti 22 milyar dolar.

Ancak bazıları milyonlarca insanın gecekondularda yaşadığı, Bombay gibi fakirliğin yoğun olduğu bir şehirde böyle bir ev yaptırmanın gereksiz olduğu görüşünde.