Onbinlerce Kişi Hocalı’yı Andı!

Dünya Hali
Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeni güçleri tarafından katledilen Azeriler adına Taksim’de düzenlenen anma töreni İstiklal Marşı ve ...
EMOJİLE

Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeni güçleri tarafından katledilen Azeriler adına Taksim’de düzenlenen anma töreni İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milil Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hocalı’daki katliamın yıldönümünde Taksim’deki anma programı on binlerin katılımyla başladı. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun yanı sıra binlerce Türk ve Azerbaycanlı katıldı. Tören katliamda ölenler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşının okunmasıyla başladı.

Taksim’de düzenlenen tören için vatandaşlar Galasaray Meydanı’nda toplandı.

Grup, "Karabağ bizimdir, bizim olacak", "Bir millet iki devlet", "Ermeni yalanına sessiz kalma" şeklinde sloganlar atarak katliamı protesto etti.

Azerbaycan vatandaşlarının da yoğun bir şekilde katıldığı eylemde kalabalık İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na yürüdü. Azerbaycan bayrakları ve sloganlar eşliğinde Taksim’e gelen on binler meydanı tamamen doldurdu.

Gösteride kullanılan pankartlarda yazan ırkçı ifadeler dikkat çekerken, göstericilerden bir grubun AGOS gazetesine yürümeyi planladığı iddia edildi.

Ajanslar