Hz.Muhammed Sevgisi Salona Sığmadı

Dünya Hali
Rusya Müftüler Konseyi’nin organize ettiği etkinliğe, yaklaşık iki bin kişi katıldı. GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN… VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN… Programa Moskova’da bulunan y...
EMOJİLE

Rusya Müftüler Konseyi’nin organize ettiği etkinliğe, yaklaşık iki bin kişi katıldı.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN…

Programa Moskova’da bulunan yabancı diplomatların yanı sıra çok sayıda; Rus, Tatar, Başkırt, Türk, Kırgız, Azeri, Tacik, Karaçay ve Çeçen vatandaşı katıldı. İstanbul Büyük Çamlıca Camii İmamı Abdurrahman Baz’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’le programın açılışı yapıldı. Türk Hava Yolları’nın da (THY) katkılarıyla düzenlenen programda konuşan Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Hz. Muhammed (s.av.)’in insanlara barış, sevgi ve huzur getirdiğini belirtti.

Gaynuddin, “Atı yıldır sevgili Peygamberimiz(s.a.v) için böyle güzel bir etkinliği düzenliyoruz. Ve sizlerle bir araya geliyoruz. Ne mutlu bizlere ki her yıl katılımcı sayısı giderek artıyor ve bu salonlara sığmıyor. ‘Mevlid en Nebi’ sadece Moskova’da değil, aynı zamanda Rusya’nın başka bölge ve şehirlerinde de coşkuyla kutlanıyor” dedi.

Kırgızistan Diyanet İşleri Başkanı Çubak Jalilov’la işbirliği anlaşması imzaladıklarını ifade eden Rusya Müftüsü, “Bu anlaşmanın özel anlamı var. Cenab-ı Allah’tan bu işbirliğimize yardımcı olması için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sahnede Hz. Muhammed (s.a.v)’in hayatını anlatan kısa lazerli gösterinin ardından, Kırgız sanatçı Turdakun Niyazaliyev, dini şarkıları ile salonu duygulandırdı. Başkır sanatçılarından oluşan korunun söylediği ilahilerle izleyenleri büyülerken, Tatar müzik grubu Medine ilahisi ile salonda duygulu anlar yaşattı. Kafkasyalı küçük çocuk Ahmed Cevathanov’un heyecanla söylediği ilahiler ise ayakta dakikalarca alkışlandı.