İlk Kez Bu Kadar Yakın Görüldüler!

Dünya Hali
Tunceli’de yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar yerleşim yerlerine kadar sokulmaya başladı. GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN… Tunceli merkeze bağlı Bardakkale köyü...
EMOJİLE

Tunceli’de yoğun kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar yerleşim yerlerine kadar sokulmaya başladı.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Tunceli merkeze bağlı Bardakkale köyü yakınlarında yiyecek bulmak için dağlık ve ormanlık alandan çıkarak yol kenarına yakın yere kadar gelen 3 Vaşak görüntülendi. Avcılar tarafından önceki gün vurulan bir domuzun leşini yiyerek hayatta kalmaya çalışan bir anne ve 2 yavru Vaşak, yoldan geçen vatandaşların da dikkatini çekti.

Tunceli Yaban Hayatını Koruma Ekipleri tarafından havaya ateş açılmasına rağmen kaçmayan Vaşak’lar karınlarını doyurduktan sonra dağlık alana çıktı. Arazi çalışmaları sırasında domuz leşi üzerinde 2 vaşak gördüğünü belirten Orman Mühendisi Engin Benli, hayvanların ağır kış koşullarından ötürü yiyecek bulmak için su kenarlarına kadar indiğini söyledi. Benli, “Vaşaklar Tunceli coğrafyasında nesli tükenmekte olan hayvanlar. Normalde pek görünmeyen Vaşaklar bu sene ağır kış koşullarından ötürü su kenarlına kadar iniyor. Dün iki tane gördüğümüz Vaşak’ın bugün üç tane olduğunu gördük, bir annesi ve iki yavrusu var. Vaşakları görmek güzel bir şey. Bu hayvanlar bizim bir parçamız, bu doğayı korumalıyız. Bu hayvanları koruyarak neslini sürdürmelerini sağlamalıyız.” dedi.

Tunceli’de daha önce çeşitli tarihlerde 2 Vaşak avcılar tarafından öldürülmüş, bir Vaşak’a ise araç çarpmıştı.