Mekke Sevgisi Salonlara Sığmadı

Dünya Hali
Anadolu Gençlik Derneği, İstanbul’un çeşitli yerlerinde programlar düzenleyerek, yılbaşı gecesini Mekke’nin fethini kutlayarak geçirdi. Hz. Muhammed’in (sav) anlatıldığı konferanslar...
EMOJİLE

Anadolu Gençlik Derneği, İstanbul’un çeşitli yerlerinde programlar düzenleyerek, yılbaşı gecesini Mekke’nin fethini kutlayarak geçirdi. Hz. Muhammed’in (sav) anlatıldığı konferansların yer aldığı programlarda ilahi dinletildi.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

İstanbul’da yılbaşı eğlencelerinin adresi Taksim, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi oldu. Kimileri 2012 yılını dostları, arkadaşları ve ailesi ile eğlenerek karşıladı; kimileri ise dini programlarla yeni yılı karşılamayı tercih etti.

Mekke’nin fethinin de 31 Aralık tarihine denk gelmesi sebebiyle Anadolu Gençlik Derneği İstanbul ve diğer illerde çeşitli programlar organize etti. Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa birçok insan katıldı. Hz. Muhammed (sav) hakkında seminerlerin verildiği programda, kermes de düzenlenerek gelirleri Van’daki depremzedelere bağışlandı.

Programa katılanlar yılbaşı gecesini bu şekilde geçirmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yılbaşı kutlamasının Müslüman kültüründe yeri olmadığını belirten bir izleyici, "Ya kendimize ait olan bir kültüre sahip çıkacağız, ya da başka kültürlerin figüranları olacağız." dedi.