Dişi Kurt Bulmak İçin 1175 Km Yürüdü

Doğal Yaşam
Peki aradığı aşkı bulabildi mi? ABD’nin Oregon eyaletinde, (Oregon Department of Fish and Wildlife) balık ve doğal yaşam alanlarını koruma ünitesinin takibindeki doğal yaşam alanında dünyaya gel...
EMOJİLE

Peki aradığı aşkı bulabildi mi?

ABD’nin Oregon eyaletinde, (Oregon Department of Fish and Wildlife) balık ve doğal yaşam alanlarını koruma ünitesinin takibindeki doğal yaşam alanında dünyaya gelen gri erkek kurt, kendisine bir dişi kurt bulabilmek için yaşadığı parktan çıkarak aylarca tek başına dolaştı.

2009’da dünyaya gözlerini açan kurt, 2 yaşına geldiğinde bir eş bulabilmek için babası ve kardeşini terk ederek yola çıktı.

ABD’li görevlilerin tehlikelere karşı takip için kulağına taktığı çip sayesinde izini sürdüğü OR-7 kod adlı erkek kurt, 10 Eylülde çıktığı yolculuğununda zig zaglar çizerek  eş bulmak için tam 730 mil (yaklaşık 1175 kilometre) yol kat etti.

Bu arada kendisine yabancı yaşam alanlarından geçen, köpek sürüleri ile karşı karşıya gelerek zor anlar yaşayan, diğer kurtlara da rastlayan genç kurt 19 Kasımda eyaletin Medford bölgesine ulaştı ama ne yazık ki iki aylık yolculuk sonunda kendisine uygun eş bulamadı.

Bu hikayenin mutlu sonla bitmemesi üzücü ama sürpriz değil çünkü talihsiz gri kurdunmacerası samanlıkta iğne aramaktan faksızdı. Yaşadığı topraklarda şu ana dek sadece 14 kurt yaşadığı tespit edilebilmiş durumdaydı.

Talihsiz kurdun talihsizliği bununla da bitmedi çünkü umudu kestiği zaman dönüş içinde 320 mil (yaklaşık 515 kilometre) yürümek zorundaydı.

Haber 7 – AP