Muş’un Bahar Gelmeyen Köyleri

Çevre
HABERİN FOTOGALERİSİ İÇİN TIKLAYINİZ…   Özel İdare Genel Sekreterliğince Üçevler grup köy yolunda yapılan karla mücadele çalışmalarını denetleyen Muş Valisi Ali Çınar, gazetecilere yaptığı ...
EMOJİLE

HABERİN FOTOGALERİSİ İÇİN TIKLAYINİZ…
 
Özel İdare Genel Sekreterliğince Üçevler grup köy yolunda yapılan karla mücadele çalışmalarını denetleyen Muş Valisi Ali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, meslek hayatında ilk defa bu kadar kar gördüğünü söyledi.

Karla mücadelenin güçlükle yapıldığını ifade eden Vali Çınar, ”Devletimizin imkanlarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olmak, onları ferahlandırmak, hakikaten güzel bir duygu. Burada yapılan çalışmaları gördük. Kar kalınlığı bazı bölgelerde 5 metreye kadar yükseliyor. Ekiplerimiz zor şartlarda çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar” diye konuştu.

Ulaşıma kapalı köy ve mezra yollarının yüksek kesimde olduğu için tipi ve fırtınanın sürekli etkili olduğunu, bunun da çalışmaları zorlaştırdığını dile getiren Çınar, şunları söyledi:

”Özellikle kuzey kesimlerde kar kalınlığı gittikçe yükseliyor. Arkadaşlarımız tecrübeleriyle bu yolları açmaya çalışıyorlar. Meslek hayatımda ilk defa bu kadar kar görüyor ve bu kadar çetin bir yol açma çalışmasına şahit oluyorum. Coğrafi şartlar burada biraz daha elverişsiz. Merkezde hava sıcaklığı 20 dereceyken burada ise 1 dereceye düşüyor. Tipi ve fırtına var. Vatandaşlarımız bu bölgede fedakarca hayatlarını sürdürüyorlar.”

Ulaşımın sağlanamadığı köylerde yaşayan vatandaşların Kulp-Muş karayolundan bağlantılı farklı bir yol üzerinden il merkezine gidip geldiklerini belirten Vali Çınar, ”Orada da zaman zaman küçük sıkıntılar yaşansa da vatandaşlarımız ulaşımını o yoldan yapıyor. Fakat orası uzun mesafeye sahip bir yol olduğu için bu yolu açıyoruz. İnşallah bir hafta içerisinde bu yoldan merkeze ulaşım sağlanacak” dedi.

AA