Polis Köpeklerinden Muhteşem Şov!

Dünya Hali
Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ncu kuruluş yıl dönümü, ülke çapında coşkuyla kutlanırken İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Taksim Meydanı’nda tören düzenledi. Törene İstanbul Valisi Hüseyi...
EMOJİLE

Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ncu kuruluş yıl dönümü, ülke çapında coşkuyla kutlanırken İstanbul Emniyet Müdürlüğü de Taksim Meydanı’nda tören düzenledi. Törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Merkez Komutanı Tuğgeneral Muhittin Yenikeçeli, 9. Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Engin’in tayininden sonra boşalan yerine atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ile Engin’in tayininden sonra boşalan yerine atanan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı.

Vali Mutlu ile Emniyet Müdürü Çapkın, saat 10.30’da Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koydu. Çapkın, anıt özel defterini imzaladıktan sonra tören kıtasını selamlayıp teftiş etti. Vali Mutlu ile Çapkın’ın kendileri için ayrılan yere geçmelerinin ardından da resmi tören başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Emniyet Müdürü Çapkın, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. "Halk için emniyet, adalet için hizmet." sözleriyle konuşmasına başlayan Çapkın, güven timleri uygulaması ile suç sayısında gözle görülür azalma olduğunu söyledi. Performans değerlendirme ve başarıya göre ödül verme sistemi ile polisin daha fazla performans gösterdiğini belirten Çapkın, halkın da polise yardımcı olduğunu, bu nedenle de İstanbullulara teşekkür ettiğini söyledi.

MOBESE sistemi ile İstanbul’un 180 noktasında 4 bin 82 kameranın suç önleme amacıyla hizmet verdiğini de ifade eden Çapkın, "Türkiye’de bir yılda yakalanan uyuşturucu miktarı, 27 Avrupa ülkesinin bir yılda ele geçirdiği uyuşturucu miktarı kadardır." dedi. Çapkın, konuşmasını "İstanbul halkının güvende olması bize yeter." sözleriyle tamamladı.

Çapkın’ın ardından konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Türk halkının daima polisine güvenip her zaman arkasında olduğunu, polisin de bu güvene karşılık cansiperane hizmet verdiğini söyledi. Mutlu, konuşmasının ardından teşkilatın şehitlerine rahmet ve ailelerine başsağlığı, gaziler ile çalışanlarına da mutlu bir yaşam, sağlık ve afiyet dilediğini söyledi.

Konuşmaların ardından Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Kanka kostümlü iki polis memuru çocukların arasına karıştı. Daha sonra da emniyet teşkilatının hayatta bulunan en eski görevlilerine plaket verildi. Mutlu ve Çapkın tarafından gerçekleştirilen plaket töreninin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları tarafından yöresel kıyafetlerle ege yöresine ait halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, halk oyunlarının ardından eğitimli K9 köpekleri ile nefes kesen bir gösteriye imza attı. Polis memuru olan eğiticilerinin birkaç komutunu duymazdan gelseler de polis bandosundan bir müzik aletine saldırma çalışsalar da K9 polis köpeklerinin sergiledikleri gösteri, tören alanında bulunan vatandaşların uzun süre alkışını aldı. Gösterinin sonunda kurt köpeği kırması beyaz renkli Bak isimli bir köpek, eğiticisinin direktifleri ile Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun bulunduğu yere giderek ağzında taşıdığı çiçek dolu küçük sepeti Vali Mutlu’ya verdi.

Köpeklerin, eğiticileri ile tören alanından ayrılmasının ardından da motorize polis ekipleri, gösterileri ile nefesleri kesti. Hareket halindeki motor üzerinde akrobasi hareketleri yapan polisler, uzun süre alkışlandı. Trafiğe açık alanlarda akrobatlık yaparak can güvenliğini tehlikeye düşüren motorcularla mücadele eden polis memurlarının da akrobasi gösterisi yapması, vatandaşlardan olumlu not aldı. Yapılan gösterilerin ardın, Çevik Kuvvet ve Motorize birlikler ile Polis Eğitim Merkezlerinin resmi tören geçişi yaptı.

haber 7