Bebeklere en çok verilen isimler

Çocuk
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2013 yılında dünyaya gelen kız çocuklar için en çok tercih edilen is...
EMOJİLE

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2013 yılında dünyaya gelen kız çocuklar için en çok tercih edilen isim, son 12 yıldır değişmediği gibi yine “Zeynep” oldu.

SON DÖNEMİN POPÜLER KIZ İSİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

2015’in En popüler isimleri için tıklayınız!

Kız çocuklarda geçen yıl “Zeynep”ten sonra en fazla tercih edilen isimlerde ikinci sırayı “Elif”, üçüncü sırayı “Ecrin”, dördüncü sırayı “Yağmur”, beşinci sırayı da “Zehra” aldı.

Azra, Nisanur, Nehir, Belinay, Hiranur, Ela, Meryem, Irmak, Eylül, Cemre, Sümeyye, Rabia, Fatma, Ayşe ve Hatice de geçen yıl doğan kız çocuklara en fazla verilen isimler arasında yer buldu.

Kız çocuklara 2012 yılında en fazla verilen 10 isim sırayla, “Zeynep, Elif, Ecrin, Yağmur, Azra, Nisanur, Zehra, Nehir, Ela ve Belinay” olmuştu.

Geçen yıl doğan erkek bebeklerde ise aileler en çok “Yusuf” ismini tercih etti. “Yusuf”u, sırasıyla Berat, Mustafa, Ahmet, Emir, Ömer, Mehmet, Muhammed, Emirhan ve Eymen izledi. Ali, Çınar, Enes, Kerem, Miraç, Umut, Yunus Emre, Hüseyin, İbrahim ve Furkan da 2013 yılında doğan erkek çocuklara en fazla konulan isimler arasında yer aldı.

2012 yılında erkek çocuklara en fazla verilen 10 isim sırayla, “Berat, Yusuf, Emir, Mustafa, Mehmet, Ahmet, Muhammed, Ömer, Emirhan ve Çanır” olmuştu.

Eskimeyen isimler Mehmet ve Fatma

Yeni doğan kız çocuklara Türkiye’de yıllar boyunca en fazla konulan isim olan “Fatma” ise geçen yıl isim tercihinde 18. sırada yer aldı.

Türkiye’de kız çocuklara en çok konulan isim sıralamasında “Fatma”, 1950’lerden 1990’lara kadar tam 40 yıl boyunca ilk sırada yer aldı. “Fatma” ismi birinciliği 1993’te “Merve”ye, 2000 yılından sonra ise “Zeynep”e kaptırdı.

Erkek isimlerinde ise “Mehmet” 1950’lerden 2000’lere kadar Türk ailelerinin en çok tercih ettiği isimlerde birinci oldu. “Mehmet” ismi birinciliği, son yıllarda “Yusuf” ve “Berat” isimlerine bıraktı.