Bu evde bir ‘ters’lik var

Çevre
Antalya’da bir grup girişimci tarafından yaptırılan ev, dış görüntüsünden içerisindeki eşyalara kadar her şeyiyle alışılmışın dışında “ters” duruyor. Kundu Turizm Bölgesi’nde g...
EMOJİLE

Antalya’da bir grup girişimci tarafından yaptırılan ev, dış görüntüsünden içerisindeki eşyalara kadar her şeyiyle alışılmışın dışında “ters” duruyor.

Kundu Turizm Bölgesi’nde girişimciler Kaan Karahan, Görkem Cantürk ve Tanya Makorava tarafından projesi Rusya’dan getirtilerek yaptırılan “ters ev”, iç ve dış görüntüsüyle dikkati çekiyor.

Giriş kapısının bile ters olduğu evde, perdeler, mutfak mobilyaları, tuvalet, yatak odası ve dolaplar ile oturma grupları, çamaşır makinesi gibi bütün eşyalar tavanda yer alıyor.

Girişimcilerden Kaan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada 12 ters ev bulunduğunu ve 13’üncüsünü Antalya’ya açtıklarını ifade etti.

Karahan, “Ev yüzde 25’lik eğimle ters bir şekilde duruyor. Ziyaretçiler eve girince büyük şaşkınlık yaşıyor. Eve ilk defa girenler bir baş dönmesi yaşıyor. Tavandaki eşyalara tutunarak dengelerini sağlamaya çalışıyorlar. Evi bir yılda 100 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Karahan, evin tavan kısmının yerde, yerde olması gereken bölümünün ise tavanda bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“İnsanlar tavandaki eşyalarla fotoğraf çektiriyorlar. Bu fotoğrafları 180 derece çevirdikleri zaman kendileri tavanda asılı gibi görünürken, eşyalar ise olması gerektiği yerde yer alıyor. Ters evin alternatif turizm açısından çok önemli olacağını düşünüyoruz. Gösterilen ilgiden de çok memnunuz” diye konuştu.