Beşiktaş Finale Yürüdü!

Futbol
Fotoğraflar için tıklayın… İstanbul’daki ilk maçı 3-0 kazanarak büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş, deplasmanda da bu avantajını koruyarak finale çıkmayı hedefliyordu. Beşiktaş’ta,...
EMOJİLE

Fotoğraflar için tıklayın…

İstanbul’daki ilk maçı 3-0 kazanarak büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş, deplasmanda da bu avantajını koruyarak finale çıkmayı hedefliyordu.

Beşiktaş’ta, sakatlığı süren Guti Hernandez ise kadroya yer almazken, sakatlığı geçen Ekrem Dağ ise bu maçta forma giydi. Gaziantepspor’da ise sakatlığı geçen Serdar Kurtuluş forma giyerken, sakatlığı bulunan Dany Nounkeu ve Emre Güngör ile cezalı Elyasa ve Murat Ceylan ise forma giyemedi.

Gaziantepspor taraftarları maça ilgi gösterirken, Beşiktaş’tan 2 bin kadar da taraftar maçı izledi.

Futbolda bu sezon 49.’su düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde, İstanbul’da 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini elemesi durumunda 15. kez finale yükselecekti.

Kupanın 48 yıllık geçmişinde daha önce 14 kez finalde mücadele eden siyah-beyazlılar, kupayı 8 kez müzesine götürdü. Siyah-beyazlı ekip turu geçmesi durumunda, Türkiye Kupası’nda son 6 sezonda 4. kez finale yükselme başarısını gösterecekti.

Beşiktaş, en son 2008-2009 sezonunda, İzmir’deki kupa finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 4-2 yenerek, sezonu çifte kupayla kapatmıştı.

Ev sahibi Gaziantepspor ise tarihinde ilk kez final oynayarak kupayı müzesine taşımak istiyordu.

Ev sahibi takımda teknik direktör Tolunay Kafkas, ilk maçtaki savunmayı Ivan de Souza dışında sakatlıklar ve cezalılar nedeniyle tamamen değiştirmişti. Sağ bekte ligin ikinci yarısında hiç forma giymeyen Serdar Kurtuluş, savunmanın göbeğinde de ilk kez Yalçın Ayhan ve Şenol Can stoper olarak maça başladı. Kafkas, gollü bir galibiyet almak için her zaman orta sahada iki defansif orta saha oyuncusu oynatırken, bu maçta Murat Ceylan’ın da cezalı olması nedeniyle sadece Hürriyet o bölgede savunmayı yönü güçlü orta saha oyuncusu olarak maça başladı.

Kafkas, sahaya 4-1-4-1 dizilişiyle çıkmış ve tek forvet golcü Cenk Tosun’un arkasındaki dörtlüde Sosa, Olcan, Wagner ve Popov yer almıştı.

Beşiktaş’ta ise teknik direktör Tayfur Havutçu ilk maçtaki 3-0’lık avantaj ile uzun bir aradan sonra ilk kez üç tane savunma ağırlıklı orta saha oyuncusu ile maça çıkmıştı. Kalede tecrübeli Rüştü’yü tercih eden Havutçu, onların önündeki savunmada sağda Ekrem Dağ, ortalarında Sivok ve İbrahim Toraman, sol bekte ise İsmail Köybaşı ile klasik savunmasını sahaya sürerken, orta sahada Ernst, Necip Uysal ve Fernandez üçlüsü ile o bölgeyi kalabalık tutmayı planlamıştı. Havutçu hücumda da tek forvet olarak Hugo Almeida’a şans tanımıştı.

Maça ev sahibi Gaziantepspor çok hızlı başladı ve henüz dakikalar 5’i gösterdiğinde günün adamı Olcan Sosa’nın ortasında arka direkte İbrahim Toraman’ın yanından topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Gaziantepspor hızını kesmiyordu ve özellikle ilk 10 dakikada inanılmaz goller kaçıyordu. Erken gelen golden dolayı da oyuncular ‘sanki olacak bu iş’ der gibi adeta saldırıyordu siyah-beyazlı takımın kalesine. Savunma oyuncusu Yalçın Ayhan bomboş poziyonda kafa ile öyle bir gol kaçırdı ki Gaziantep tribünleri ‘gol’ diye ayağa kalkmıştı ancak Yalçın zor olanı yaptı ve topu auta gönderdi.

Özellikle ev sahibinde Sosa ve Popov ile Olcan tüm ataklarda kendini gösterirken, orta sahada da Hürriyet bir çok pozisyonu başlamadan kesiyordu.

Maçın ilk yarım saatinde, Gaziantepspor ilk maçta olduğu gibi çok iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen kendisine yetecek skoru bir türlü bulamıyordu.

Dakikalar 32’yi gösterdiğinde ceza sahası içinde yapılan ortaya yükselen Serdar Kurtuluş’un elle müdahalesine hakem Kuddusi Müftüğlu tereddütsüz penaltı atışını işaret etti ve 33. dakikada Simao takımına beraberliği getiren golü kaydetti.

Ev sahibi takım oyuncularının şevki kırılmıştı, o kadar hızlı başlanılan bir maç sonrası yedikleri gol umutları kırmıştı Gaziantepspor’un.

Beşiktaş, golden sonra daha rahat oynamaya başlıyor ve devre 1-1 eşitlikle sona eriyordu.

Siyah-beyazlı takım ikinci yarıya çok hızlı başlıyor ve Quaresma’nın pasında topla buluşan Almeida, gelişine yerden yaptığı vuruşla takımını Gaziantep deplasmanında 2-1 öne geçiriyordu.

Gaziantepspor, maçı bırakmıyordu. Olcan’ın 68. dakikada gelen şık golü ise sadece skoru belirledi.

internetspor