Kartal zirveden uzaklaşıyor!

Futbol
Beşiktaş filmi başa sardı, kabus tekrarlandı… Hatırlatalım; Kartal, sezona müthiş başlamış, takım 4’te 4 ile şov yapmış, ayakta alkışlanmıştı. Sonra bir Galatasaray maçı oynandı, 3 puan kaçtı, t...
EMOJİLE

Beşiktaş filmi başa sardı, kabus tekrarlandı… Hatırlatalım; Kartal, sezona müthiş başlamış, takım 4’te 4 ile şov yapmış, ayakta alkışlanmıştı. Sonra bir Galatasaray maçı oynandı, 3 puan kaçtı, tribün olayları sebebiyle ağır ceza çıktı, ardından Antalya yenilgisi zirveyle arayı açtı. Siyah-Beyazlılar dün gece aynı senaryoyla karşılaştı. Cim Bom’a kadar istediklerini alan, liderle arayı kapatan Beşiktaş, derbi şokunu atlatamadı, Antalya’ya bu kez Olimpiyat’ta takıldı. En kritik viraja girilirken 2 puan kaybeden Bilic’in öğrencilerine artık kazanmak yetmeyecek, rakiplerini bekleyecek.

Biliç’in hediyesi

Kartal’da; Gökhan, Fernandes, Dany yoktu. Bu duruma alışık olan Siyah-Beyazlılar bu kez kenar yönetim handikapı yaşadı. Biliç, hala derbide kalmış. Takımını ne kafa ne de fizik olarak bu maça hazırlayabilmiş. Önünde bir de ilk yarıdaki Galatasaray maçının sonrasındaki yaşananlar varken, önlem almamış. Sahaya çıkan yanlış kadro, geç yapılan değişiklikler ve yıldızların önlenemeyen düşüşleri ışığında, Aybaba; aldığı 24 puanın 5’ini Beşiktaş’tan kaptı!

Kaleye şut yok

Zirve takibi için kazanmaktan başka çıkış yolu olmayan Kartal, Antalyaspor önünde etkisiz kaldı. Aybaba, bu yarıda planı tamamen rakibi kilitleme üstüne kurmuş. Orta alanı kalabalık tutup, oyun kuran ayakları etkisiz hale getirtti. Böyle olunca tek çare vardı; kanatlar. Akcak Gökhan’ın yokluğunda sağ taraf Holosko ile hiç işlemedi. Olcay sol taraftan sürekli içeri kat etti. Ancak top kayıpları yüzünden tehlikeli olamadı. Arkadan bindirmeler yapan Motta da yalnız kalınca, olay bitti! Koca devrede ne Kartal, ne de Antalyaspor rakip kalede net pozisyona girebildi. İsabetli şut bile atamadılar. Oysa Antalya kalecisi Fornezzi çok basit toplarda bile hatalar yaptı. Buna rağmen şut denemesi olmaması ilginçti!.

Jones hazır değil

Ara transferde oyuncu almak ve yeterince faydalanmak pek mümkün olmuyor. Giunti dışında iyi verim alınan yok gibi. Dün ilk kez forma ile tanışan Jermaine Jones, bu yüzden merak ediliyordu. Schalke ile ara kamp döremi geçirmeyen, bir de sakatlanan Amerikalı futbolcu, fizik olarak çok geride. Yetenek ve tecrübelerini bu yüzden sahaya yansıtamadı. Bu eksikliğini oynayarak kapatacak kapasitede olmasına rağmen, ilk sınavında vasatı aşamadı..

Kaçan balık…

Kartal, beklenenin aksine ikinci yarıya hamle yapmadan çıktı. Oysa, kötü futbolun skora yansıdığı maçta, oyuncu değişimi yeni umut olabilirdi. Antalya sistem değişikliğine gitti. Bir puanı yeterli görüp, tamamen geri çekildi. Bunu yaparken de, uzun toplarda kontratağa dönüp, tehlike yaratmasını bildi. Almeida, Holosko ve uzatmalarda Uğur son vuruşlarda etkisiz kalıp gol atamadılar. Son haftalarda form düşüklüğü yaşayan Olcay da, durumu terse çeviremedi.

Oğuzhan, Ömer ve Uğur’un oyuna dahil olmaları hücum gücünü olabildiğince artırdı. Ama ‘kaçan balık büyük olur’ misali, top bir türlü ağlara gitmedi, tribünler de stresten kahroldu. Hiç hesapta olmayan iki puanlık kayıp sonrası, yarıştaki rakiplerin maçları beklenmeye başlandı.