Bir Memleket Meselesi

Filmler
Haber ve Fotoğralar: Hüseyin Güneş Filmin fragmanı için tıklayınız… Fotoğraf Galerisi için tıklayınız… 2010’un son günlerinde yılın son filmlerinden vizyona girecekler...
EMOJİLE

Haber ve Fotoğralar: Hüseyin Güneş

Filmin fragmanı için tıklayınız…

Fotoğraf Galerisi için tıklayınız…

2010’un son günlerinde yılın son filmlerinden vizyona girecekler arasında Ahmet Uğurlu ve Füsun Demirel’in başrollerini oynadığı Memleket Meselesi’nin galası geçen akşam Cinebonus Astoria Sinemaları’nda yapıldı. Galaya Esin Yağmurdereli, Erkan Petekkaya, Aydan Şener’in yanı sıra sanat camiasından birçok ünlü isim katıldı.

Memleket Meselesi, bir kasabada sıradan bir ilkokul öğretmeni olan Adil Hoca’nın (Ahmet Uğurlu), uğradığı bir haksızlıktan sonra gururu incinmesi ve hakkını aramasıyla başlıyor. Film aslında adli mercilerden sonuç alamayınca, hak arama mücadelesini “Memleket Meselesi” haline getiren Adil Hoca’nın şahsında herkesin savaşını konu alıyor.

Gösteriminden önce Ahmet Uğurlu film hakkında şu bilgileri verdi; “Ben Adil hoca isminde bir sınır öğretmenini oynuyorum. 30 yıl sınıf öğretmenliği yapmış, Anadolu’nun çeşitli yerlerini dolaşmış, şans eseri de kendi kasabasına gelmiş. Emekliliğine az bir zaman kala genç bir polisten tokat yemesiyle başlayan bir macera ve bu macera etrafında dönen bir hikâye umarım hoşlanırsınız. Genel itibariyle mizahi yüklü zaman zaman ise acı yüklü güzel bir film olduğunu hissediyoruz. Ama izim hissetmemizle ilgili bir şey değil seyircinin ilgili alanının dâhil olup olmayacağı önemli inşallah onlarda beğenirler.”

Füsun Demirel ise: “Memleket Meselesi bir eserle anlatılacak bir şey değil. Bu ülke yurttaşlarının onuruna düşkün olduklarını bildiğimizi için filmde bir onur savaşını anlatıyoruz. Ülkede, ekonomik krizler nedeniyle insanlarında ne kadar onursuzlaştığının da bir serüveni. Sanıyorum seyirci kendinden çok şey bulacak.” dedi.

Senaristliğini ve yönetmenliğini İsa Yıldız’ın yaptığı filmin çekimleri Ankara, Antalya-Gazipaşa ve İstanbul’da yapıldı.  Filmde Ahmet Uğurlu, Füsun Demirel yanı sıra Tuna Orhan, Keçi, Ahmet Kural, Bora Akkaş, Bekir Çiçekdemir, İştar Gökseven, Serhan Toksoy, Emre Budak eşlik ediyor.

Memleket Meselesi, 31 Aralık 2010’da UIP Filmcilik dağıtımıyla ACR Yapım tarafından vizyona girecek.

Ahmet Uğurlu, Memleket Meselesi’nde Adil Hoca’nın uğradığı haksızlıktan dolayı başlattığı ‘adalet’ arayışı oğlu Deniz’in (Bora Akkaş) yapmış olduğu www.basbakanlagorusmekistiyorum.com internet adresiyle Anadolu’nun bir ilçesinde yaşanan olay bir anda memleket meselesine dönüşüyor. Birbirinden komik karakterleri canlandıran oyuncular Orta Anadolu şivesiyle başarılı bir oyun sergiliyorlar.