Babıali Günleri Başladı

Etkinlikler
TGC’nin düzenlediği 4. Babıâli Günleri resmi açılış töreni Sultanahmet Parkı’ndaki amfi tiyatroda yapıldı. Açılışa, TGC Başkanı Orhan Erinç’in yanı sıra CHP İstanbul Milletveki...
EMOJİLE

TGC’nin düzenlediği 4. Babıâli Günleri resmi açılış töreni Sultanahmet Parkı’ndaki amfi tiyatroda yapıldı. Açılışa, TGC Başkanı Orhan Erinç’in yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile çok sayıda gazeteci, yazar ve davetli katıldı.

Konuşmalardan önce İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu İstanbul şarkılarından oluşan mini bir konser verdi.

Açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Orhan Erinç, Babıali’nin İstanbul’un en kıymetli markalarından biri olduğunu söyledi. Babıali’nin, ağırlıklı olarak Sultahmet ve Cağaloğlu bölgesini kapsadığını söyleyen Erinç, "Babıali, basın kavramıyla özdeşleşmiş bir sözcüktür. Bu etkinliklerin, yayın organlarının hiç olmazsa yılda birkaç kez Babıali’de buluşmasını sağlamak gibi bir görevi bulunuyor." dedi.

Erinç, geçen yıldan bu yıla iki başarıyı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu: "İlki medyanın yaşamakta olduğu hukuki ve siyasi baskılar karşısında ilk kez 94 meslek örgütü bir araya gelerek Gazetecilere Özgürlük Platformu oluşturuldu. Yargılanan gazetecilere destek veriliyor ve sorunlarının çözülmesi için ortak çalışma yapılıyor. Gazeteciler hakkında 6 bine yakın soruşturma var. Yargılanan meslektaşlarımızın bir bölümü suçlu bulunup mahkum ediliyorlar. Ancak mahkumiyet kararlarının açıklanması geri bırakılıyor. Bu arkadaşlarımız ikinci bir suç işlediğinde ise hapis cezası her iki davanın sonucu olacak. Her gazeteden, TV’den, radyodan gazeteciler yargılanıyor. Terör örgütü kapsamında yargılanan gazeteciler gerçekte gazetecilik faaliyetinden yargılanıyor. Tutukluğun infaza dönüştüğü bir tutumdan yakınıyoruz. Kara mizah olarak başarı kazandık dediğimiz olay yetkililerin yargılanan gazetecilerin varlığını kabul etmesidir. Bu meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetinden dolayı yargılandığı görüşünü savunuyoruz."

Zaman