Sahaflar Beyoğlu’nda buluştu

Edebiyat
Kitapseverlerin merakla beklediği Beyoğlu Sahaf Festivali, 17 Eylül’de kapılarını 9. kez açtı. 71 stantta 91 sahafın yer aldığı festival, 11 Ekim’e kadar her gün 10.00-23.00 saatleri arası...
EMOJİLE

Kitapseverlerin merakla beklediği Beyoğlu Sahaf Festivali, 17 Eylül’de kapılarını 9. kez açtı. 71 stantta 91 sahafın yer aldığı festival, 11 Ekim’e kadar her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Kenti Vakfı ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle bu yıl 9’uncusu düzenlenecek “Beyoğlu Sahaf Festivali” 17 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında Tepebaşı’nda gerçekleşecek.

Festival’de Bu Sene Yabancı Sahaflar da Var

Kitapseverlerin dört gözle beklediği festivalde bu yıl yabancı sahaflar da yer aldı. Romanya ve Yunanistan’dan gelen sahafların yanı sıra ünlü yazarlar da festival boyunca okurlarıyla söyleşilere katılacak. Festivalin açılışında gerçekleştirilen mezattan elde edilen gelir, yeni eğitim-öğretim döneminde maddi durumu yetersiz çocuklara bağışlandı.

Festivalin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “Etkinliklerin içinde kitabın özellikle sahafın yeri bambaşka. Kitap dediğimizde sadece kitap anlıyoruz ama sahaf dediğimizde kitap da, gazete de, dergi de, fotoğraf da anlıyoruz. Bu yüzden bizim için çok değerli” dedi.

Festivale iki ülkeden gelen misafir standın yer aldığını hatırlatan Demircan, seneye bu iki olan standın 20 standa çıkarmayı, böylece festivali uluslararası hale getirmeyi arzu ettiklerini de sözlerine ekledi. Beyoğlu’nda sahaflar festivalini kalıcı hale getirmek için kararlı olduklarını vurgulayan Ahmet Misbah Demircan, hayallerinin Beyoğlu’nun, İstanbul’un sahafları olarak bu organizasyonu Türkiye’nin dört bir tarafında, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Van, Trabzon’a götürmek olduğunu söyledi.

Okumak, Kültürümüzün Bir Parçası

Ahmet Misbah Demircan’ın ardından kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu konuşmasında sahaflara bol kazanç dileyerek şöyle devam etti: “Peygamberimize inen ilk ayette ‘oku’ diyor. Temelde işte bu ilahi emre itaat eden milletimiz kitaplara, kütüphanelere, ilme ve akademiye büyük kıymetler vererek büyük bir medeniyet kurmuştur. Bu medeniyet eşiği de İstanbul’dur. Beyoğlu da İstanbul’un kültür ve sanat hayatının kalbidir. Böyle güzel ve anlamlı bir festivalin Beyoğlu’nda yapılması, buranın ruhuyla da gayet uyumlu bir etkinlik olmuştur” dedi.

Beyoğlu Sahaf Festivali Ziyaret Saatleri 

Beyoğlu Sahaf Festivali, 17 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında tüm okurlara açık olacak. Festivalde binlerce kitap 23 gün boyunca 10.00-23.00 saatleri arasında kitap dostlarıyla buluşacak.

On5yirmi5