Hür Adam’a Protestolu Gala

Filmler
Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatını konu alan ”Hür Adam” filminin galası,dün Maslak TİM Show Center’da yapıldı. Filmin gala gösteriminden önce Said Nursi’nin hayatı ve ki...
EMOJİLE

Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatını konu alan ”Hür Adam” filminin galası,dün Maslak TİM Show Center’da yapıldı. Filmin gala gösteriminden önce Said Nursi’nin hayatı ve kişiliği hakkında bilgi verilerek, yaşamı boyunca cehaletle mücadele ettiği aktarıldı.

Senaryosunu Ahmet Çetin, Mehmet Uyar ve Mehmet Tanrısever’in yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Tanrısever’in yaptığı ”Hür Adam” filminde, Bağ’ın yanı sıra Tarık Tanrısever, Engin Yüksel, Mesut Çakarlı, Bülent Polat, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve İsmail Hakkı gibi oyuncular rol alıyor.

Film, hayatı iman hakikatlerini anlatmakla geçen Said Nursi’nin hayat mücadelesini, ”Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” sözünden yola çıkarak anlatıyor.

Said Nursi’nin, Eski Said-Yeni Said ve üçüncü Said olarak bilinen üç dönemi anlatılıyor. Film, Said Nursi’nin mücadelesine başladığı yıllarda, sürgün olarak gönderildiği küçücük bir belde olan Isparta Barla’dan başlayarak bütün dünyaya yayılan eserlerinin zorlu yolculuğundan kesitler taşıyor. Bugüne kadar pek çok ilmi ve edebi çalışmaya konu olan Bediüzzaman’ın hayatı, merak edilen ve karanlıkta kalan birçok yanıyla filmde yer alıyor.

Türkiye’de 7 Ocakta vizyona girecek film, 13 Ocakta da Almanya, Hollanda, Avusturya, Belçika, İsviçre, Fransa, İngiltere ve Danimarka’da izleyiciyle buluşacak.

Öte yandan galadan önce Maslak TİM Show Center’ın önünde toplanan Ulusal Parti üyesi bir grup, filmi dışarıda protesto ederken,  içeriye girmeyi başaran bir kız bir erkek iki protestocu salonda konuşma yapıldığı sırada slogan attı. Kısa sürede etkisiz hale getirilen protestocular daha sonra gözaltına alındı.