Bu Kitap 11,5 Milyon Dolar

Etkinlikler
Haber: Samet Doğan Dünyanın en pahalı resim kitabı olarak kayıtlara geçen “Amerikan Kuşları” isimli çizgi kitabı Londra’da açık artırmaya çıkarıldı. Amerikalı kuş bilimci ve res...
EMOJİLE

Haber: Samet Doğan

Dünyanın en pahalı resim kitabı olarak kayıtlara geçen “Amerikan Kuşları” isimli çizgi kitabı Londra’da açık artırmaya çıkarıldı. Amerikalı kuş bilimci ve ressam John James Audubon’un kaleminden çıkan kitap 11,5 milyon dolardan satıldı.

SANATÇININ ESERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Müzayede evi Sotheby’den yapılan açıklamada, John James Audubon’un kitabının yeryüzündeki hiçbir kitapla kıyaslanamayacağı ifade edildi. Kitabın Michael Tolemac isimli bir işadamı tarafından satın alındığı kaydedildi.

John James Audubon Kimdir?

1785 yılında doğan Amerikalı kuş bilimci ve ressam John James Audubon,  Paris’te David’den resim dersleri aldı. Amerikaya dönüşünde, Kuzey Amerika‘nın en az bilinen bölgelerinde dolaştı, oralarda kuşlar ve dört ayaklı hayvanlar üzerinde incelemeler yaptı.

The bird of America (Amerika kuşları) (100 renkli resimle birlikte, 1830), daha sonrada Tha Quadrupeds of America (Amerikanın 4 ayaklı hayvanları) (1846-1850)adlı yapıtları yayımladı.

Renkli gravürlerden oluşan derlemeler, yapıtlarının ABD’de ve Büyük Britanya’da büyük bir yaygınlık kazanmasını sağladı.

On5yirmi5.com