‘Cilt Sanatı Sergisi’nde neler var?

Kitap
Abdullah Güner’in haberi "Uluslararası Cilt Sanatı Buluşması" bu yıl Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dai...
EMOJİLE

Abdullah Güner’in haberi

"Uluslararası Cilt Sanatı Buluşması" bu yıl Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı ve Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen “Uluslararası Cilt Sanatı Buluşması” sempozyumun ardından sergiyle devam ediyor.

Cilt sanatının gözde örneklerinin sergilendiği CRR’deki sergide “Günümüz Ustaları Sergisi”, “Koleksiyon Eserler Sergisi” ve “Kaatı’ Ciltler Sergisi” başlıklı 3 ayrı sergi açıldı. Cilt sanatıyla ilgili olarak bir araya getirilen koleksiyonları tanıma, çağdaş uygulamaları görme ve sanatlı ciltlerin yüzyıllar boyunca geçirdiği evreleri uluslararası bir platformda inceleme fırsatı sunan sergi, 8 Aralık’a kadar açık kalacak.

Ayrıca, “Uluslar arası Cilt Sanatı Buluşması” kapsamında düzenlenen ödül töreninde Geleneksel Sanatlar Derneği tarafından verilen Gümüş Lâle Ödülü bu yıl cilt sanatının duayeni İslâm Seçen’e verildiğini belirtmeden geçmeyelim.

Günümüz Ustaları Sergisi

Cemal Reşit Rey Sergi Salonu

Eserleri Sergilenen Sanatçılar:
Ahmet Saim Arıtan, Cemalettin Karadaş, Cemil Akpınar, Funda Göker, Gazi Sönmez , Gürcan Mavili, Hüseyin Delil, İslam Seçen, Kübra Akyüz, Murşide Hanım, Serra Güney Özkan, Tuba Başak.

Koleksiyon Eserler Sergisi

Farklı koleksiyonlardan oluşan eserler sergilenecektir.

Kaatı’ Ciltler Sergisi

Eserleri Sergilenecek Sanatçılar:
Alev Uzun, Armağan Gürel, Berna Tunç, Dilek Erim, Dürdane Ünver, Ersin Yıldızhan,
Esma N. Akoğlu, Füsun Köşkli, Gülgün Kaya, Hasan Ertuğrul, Hatice Uçar, Hülya Yaatası, Meryem Güney, Müjgan Başköylü, Nesrin Güler.

Sergi 8 Aralık’a kadar ziyarete açık kalacak.

On5yirmi5.com