Kadir Gecesi’nde Sakal-ı Şerif coşkusu

İslam
Abdullah Güner’in haberi İstanbullular Kadir Gecesi güzelliğini Üsküdar’da Sakalı Şerif ziyaretiyle taçlandırdı. Valide Sultan Camiinde ziyarete açılan Sakalı Şerif’i görmek isteyenl...
EMOJİLE

Abdullah Güner’in haberi

İstanbullular Kadir Gecesi güzelliğini Üsküdar’da Sakalı Şerif ziyaretiyle taçlandırdı. Valide Sultan Camiinde ziyarete açılan Sakalı Şerif’i görmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

VALİDE SULTAN BİR BAŞKA GÜZEL

Kadir Gecesini Üsküdar’da bulunan Valide Sultan Camiinde ihya etmek isteyenler için ise bir başka güzellik vardı. Teravih namazından hemen sonra ziyarete açılan Sakalı Şerif cami cemaatine coşku ve özlemi aynı anda yaşattı. Sakalı Şerif’i ziyarete edenlerin bir çoğu gözyaşlarına hakim olamadı. Genci, yaşlısı, kadını, erkeğiyle Sakalı Şerif’i ziyaret etmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Ayrıca İstanbul’un her semtinden yüzbinler Kadir Gecesini hep beraber dualarla ihya etti. Başta Eyüp Sultan Camii, Fatih Camii, Sultanahmet Camii, Valide Sultan Camii olmak üzere birçok camide bir araya gelen Müslümanlar ellerini af için semaya açtı. Kur’ân-ı Kerim okundu, salavatalar getirildi, dualar edildi. Geceyi camilerde geçiren Müslümanlar bir yandan itikafa girerken öte yandan hafızlar camilerde sahur vaktine kadar okuduğu Kuran- Kerim ziyafetini dinledi.

On5yirmi5.com