Karikatür Ödülleri Açıklandı

Komik Olaylar
”26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nda birincilik ödülünü alan Alessandro Gatto, ”bürokratik bir belge ve göç nedeniyle parçalanan bir aileyi” anlattığını ve ödü...
EMOJİLE

”26. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”nda birincilik ödülünü alan Alessandro Gatto, ”bürokratik bir belge ve göç nedeniyle parçalanan bir aileyi” anlattığını ve ödülü kazanmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Sunuculuğunu Korhan Abay‘ın yaptığı gecede, 85 ülkeden bin 116 karikatüristin eserleri arasında yapılan değerlendirmede dereceye girenler ödüllendirildi.

Törene, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile çok sayıda yazar ve davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay‘ın da birer telgraf gönderdikleri gecede yarışmanın birincilik ödülü İtalyan karikatürist Alessandro Gatto’nun oldu. Gattoya ödülü Aydın Doğan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili tarafından verildi.

Gatto, basın mensuplarının soruları üzerine, karikatüründe ”bürokratik bir belge ve göç nedeniyle parçalanan bir aileyi” anlattığını ve ödülü kazanmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Yarışmada ikinci seçilen Kürşat Zaman’a ödülü Sema Doğan verirken, üçüncülük ödülü ise Lüksemburg’lu karikatürist Pol Leurs, Romanyalı Çetin Cerchez-Abdula ve Rusya Federasyonu’ndan Yuriy Kosobukin arasında paylaştırıldı.

Üçüncü seçilen karikatüristlere ödülleri Arzuhan Doğan Yalçındağ tarafından verildi.

Gecede, Başarı Ödülleri İran’dan Mohammad Amin Aghaei, Küba’dan Angel Boligan Corbo, Arjantin’den Horacio Cardo, Endonezya’dan Arif Sutristanto ve Didi Sri Wıdıyanto, İsrail’den Ilya Katz, Rusya Federasyonu’ndan Nikolay Ephremov, Slovakya’dan L’ubomir Kotrha, İngiltere’den Ross Thomson‘un oldu.

Başarı ödüllerini kazananlara ödüllerini Oktay Ekşi, İsmet Berkan, Doğan Hızlan‘ın da aralarında bulunduğu köşe yazarları sundu.

Ödül töreni öncesinde, dereceye giren eserlerin yer aldığı sergi açıldı.