Van’da 5,0 Büyüklüğünde Deprem

Olaylar
Büyük paniğe yol açan depremde yıkım yok ama yaralılar var! Van’da saat 02.47’de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, derinliğinin yer üstüne çok yakın olmasından dolayı çok ...
EMOJİLE

Büyük paniğe yol açan depremde yıkım yok ama yaralılar var!

Van’da saat 02.47’de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, derinliğinin yer üstüne çok yakın olmasından dolayı çok şiddetli hissedildi. Edinilen bilgilere göre, daha önce büyük hasar gören bir bina yıkıldı. Bazı vatandaşlar ve kaldıkları okulun penceresinden atlayan polisler yaralandı.

Bölgede 7.2 ve 5.6’lık yıkıcı depremlerin yaraları sarılmaya devam ederken, yeni depremler meydana gelmeye devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre Van’da saat 02.47’de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kurubaş olan depremin derinliği ise 2.8 kilometre olarak ölçüldü.

Derinliğin yer üstüne çok yakın olmasından dolayı etkisinin çok büyük olduğu belirtildi. Depremde ölen kimse olmazken bazı vatandaşlar yaralandı.

LİSEDE YENİ ÇÖKME

Van’da meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremde ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadı. Emniyet ekipleri, yıkılan bina olup olmadığını kontrol etmek için il genelinde devriye geziyor. Şu ana kadar Van Valiliği Kriz Merkezine herhangi bir binanın çöktüğüne dair bilgi ulaşmazken, daha önce ağır hasar gören  eski Sağlık Meslek Lisesi’nde yeni çökme olduğu belirtildi.

HASTANE BAHÇESİNDE DOĞDU

Van Bölge Hastanesi, tedbir amacıyla boşaltıldı. Bu arada, Binnaz Kıraç adlı bir kadın, hastane bahçesinde doğum yaptı. Kız bebeğin, Kıraç’ın ikinci çocuğu olduğu öğrenildi.

Deprem sonrası İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şehir genelinde başlatılan incelemeler sonucu ilk belirlemeleri göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Vatandaşların büyük çoğunlukla çadır ve konteynırlarda kalması ve soğuk yüzünden bulundukları yerlerden dışarı çıkmadığı gözlendi.

POLİSLER BİNADAN ATLADI

Bu arada İmam Hatip Lisesi’nde kalan ve yaşanan panik sonrası bazıları birinci kattan atlayarak hafif yaralanan 5 polis memuru ambulans ve diğer araçlarla hastane kaldırıldı.

Deprem sonrası şehrin tamamında kesilen elektrik enerjisi bazı bölgelere yeniden verilirken, bazı sokaklarda kopan elektrik tellerinin tehlike arz ettiği ve ekiplerin olaya müdahale ettiği öğrenildi
Bu arada, yaşanan deprem sonrası bölgede saat 02.54’de 3.0, 2.56’da 3.1, 03.03’de 3.0, 03.16’da 3.8 büyüklüğünde artçılar yaşandı.

Haber 7