Yıldırım’ın Sorgusu Sürüyor

Olaylar
Haberin Foto Galerisi İçin Tıklayınız… Emniyette rahatsızlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aziz Yıldırım, bu sabah hastaneden çıkarılarak Beşiktaş’taki İstan...
EMOJİLE

Haberin Foto Galerisi İçin Tıklayınız…

Emniyette rahatsızlanarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Aziz Yıldırım, bu sabah hastaneden çıkarılarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

Yıldırım, adliyenin terasında avukatlarıyla görüşme yaptı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı adliyede sağlık kontrolünden geçirildi. Aziz Yıldırım, İstanbul Adliyesi’nde Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanmaya başladı

Şike soruşturması kapsamında gözaltında bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, gece rahatsızlanarak yeniden Haseki Hastanesi’ne götürüldü. Yıldırım buradan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi diyabet bölümüne sevk edildi. Çapa Tıp Fakültesi’nde tedavi altında tutulan Yıldırım, hastaneden çıkarılarak adliyeye götürüldü.           

Yıldırım’ı bekleyen taraftar grubu, tezahürat yaparak destek verdi. Yıldırım, daha sonra terasa çıkartıldı. Basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalışan polisler, Yıldırım’ın oturduğu koltuğun önünde etten duvar ördü.

AVUKATLARIYLA TERASTA

Hastaneden çıkarılıp adliyeye getirilen Yıldırım, adliyenin terasında avukatlarıyla görüşme yaptı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nı Fenerbahçeli yöneticiler de yalnız bırakmadı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Yıldırım daha sonra burada sağlık kontrolünden geçirildi.

YILDIRIM’IN SORGUSU BAŞLADI

Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde savcı Mehmet Berk tarafından sorgusu başladı.

Futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sabah saatlerinde Beşiktaş’ta bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Yıldırım, hakim ve savcıların kullandığı üst kapıdan adliye binasına alındı.

Aziz Yıldırım bir süre avukatlarıyla adliyenin terasında görüştü. Yıldırım daha sonra adliye içerisindeki Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından adliyenin savcılık katına çıkarılan Yıldırım’ın soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanmasına başlandığı öğrenildi.

ADLİYE BAHÇESİNDE AMBULANS BEKLETİLİYOR

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’ndeki tedavisinin ardından dün akşam saatlerinde emniyete götürülen Aziz Yıldırım gece saatlerinde şeker rahatsızlığından ötürü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne oradan da Çapa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmişti. Sabah erken saatlerde hastaneden adliyeye getirilen Yıldırım için adliyede bir ambulans bekletilmeye başladı. Ambulansın, Yıldırım’ın herhangi bir rahatsızlığına karşı acilen müdahale edilebilmesi için tedbiren adliye bahçesinde bekletildiği öğrenildi.

Aziz Yıldırım’ın cevap vermediği 12 soru

Fenerbahçe Başkanı’na, çeşitli maçlarda şike yapılması için örgüt üyelerine talimat verip vermediği ve Türkiye Futbol Federasyonu ile kurullarının üyelerini telefonla arayıp, baskı yapıp yapmadığı soruldu.

Futbolda  şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Fenerbahçe Başkanı  Aziz Yıldırım, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nden dün öğle saatlerinde taburcu edilerek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada sorguya alınan Yıldırım’a soruşturma ile ilgili sorular soruldu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ancak Yıldırım, ‘susma’ hakkını kullandı.  Aziz Yıldırım’ın susma hakkını kullandığı 12 soruda, çeşitli maçlarda  şike yapılması için örgüt üyelerini yönlendirip yönlendirmediği, Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Merkez Hakem Kurulu ve Tahkim Kurulu üyelerini telefonla arayıp, Fenerbahçe lehine ya da rakip takımlar aleyhine karar çıkarıp çıkarttırmadığı yer aldı. Yıldırım’ın susma hakkını kullandığı 12 soru şöyle:

AZİZ YILDIRIM’A SORULAN 12 SORU

Pişmanlık duyuyor musunuz?
1- Türk Ceza Kanunu’nun 221. Maddesi’nde düzenlenmiş olan “etkin pişmanlıktan” yararlanmak istiyor musunuz?

Özgener’e baskı yaptınız mı?
2- Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e, alınan kararlarla ilgili olarak herhangi bir şekilde baskı yaptınız mı?

Şike talimatı verdiniz mi?
3- Fenerbahçe Kulübü’nün üst düzey yöneticilerini şampiyonluğa etki eden kritik maçlarda karşı takıma  şike parası verilmesi konusunda yönlendirdiniz mi?

PFDK’ye müdahale ettiniz mi?
4- TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) üyelerine futbolculara verilecek cezalar konusunda telkinlerde bulundunuz mu?

MHK’den talebiniz oldu mu?
5- Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu etkileyen karşılaşmalara ilişkin Merkez Hakem Kurulu’ndan kendi taleplerinize göre hakem atanması yönünde talepleriniz oldu mu?

Federasyonu tehdit ettiniz mi?
6- Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri üzerinde tehdit ve baskı yaparak kulübünüz lehinde kararlar alınmasını sağladınız mı?

Korcan’a  şike teklif ettiniz mi?
7- Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’a  şike amacıyla para teklifinde bulundunuz mu? Şike için yöneticilerinizi aracı olarak görevlendirdiniz mi?

Şike için örgüt kurdunuz mu?
8- Şekip Mosturoğlu, Bülent İbrahim İşçen, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mecnur Odyakmaz’la maçların sonuçlarını etkilemek amacıyla örgüt kurdunuz mu?

Paraları nereden ödediniz?
9- Şike yapılması için karşı takımın futbolcu ve yöneticilerine verilen paralar kulübün kasasından mı çıktı? Fenerbahçe Kulübü kasasından çıktıysa gideri ne olarak kaydettiniz?

Emenike’yi ne şartla aldınız?
10- Karabükspor maçında  şike yapılması karşılığında futbolcu Emanuel Emenike’yi transfer etme sözü verdiniz mi?

Bucaspor için kim aracı oldu?
11- Bucaspor maçıyla ilgili  şike yapılması için Sivasspor Başkanı Mecnur Odyakmaz’ı devreye soktunuz mu? Bülent Uygun, Bucaspor’a  şike verilmesi konusunda aracılık yaptı mı?

Şike için para verdiniz mi?
12-Kulüp yöneticilerine  şike yapılacak maçlarla ilgili para verdiniz mi? Paraların  şikeye adı karışan kişilere ulaştırılmasını sağlamak için talimatlar verdiniz mi?

Milliyet