Türkiye Tarihinde Bir İlk

Dövüş Sporları
Türkiye Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı Avrupa ikinciliğini elde etti.   Türkiye Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı, Polonya’nın Katowice kentinde yapılan Avrupa Birliği Kupası şampiyonasınd...
EMOJİLE

Türkiye Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı Avrupa ikinciliğini elde etti.
 
Türkiye Büyük Bayanlar Boks Milli Takımı, Polonya’nın Katowice kentinde yapılan Avrupa Birliği Kupası şampiyonasında, ev sahibi Polonya’nın ardından takım halinde Avrupa ikinciliğini elde etti. Milli Takım bu derece ile tarihi bir başarıya imza attı.

Polonya’daki şampiyonada milli takımda yer alan 48 kiloda Meltem Akar, 54 kiloda Ayşe Taş Avrupa Şampiyonu oldu. 81 kiloda Şennur Demir gümüş ve 75 kiloda Elif Güneri bronz madalya aldılar.
 
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, milli takımın başarısından dolayı büyük gurur duyduklarını ifade ederek, Polonya’daki Avrupa Birliği Şampiyonasına çok iyi hazırlanıldığını söyledi.

Milli takım antrenörü Orhan Özaktı, yaptığı açıklamada,"Kazakistan Milli Takımı ile Mersin’de 15 gün kamp yaptık, Almanya Milli Takımı ile Almanya’da ikili maçlar oynadık. İki hafta önce Fransa’da güçlü boks ülkelerinin iştirak ettiği turnuvaya katıldık. Dolayısıyla böylesine önemli bir şampiyonada 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandık. Ve takım haline ikinci olarak kupayı aldık. Bizlere destek veren Sayın Eyüp Gözgeç’e buradan teşekkür ediyorum. Teknik Direktörümüz Hamdi Yıldırım ve Milli Takım antrenörlerimiz Hasan Aktoka ve Hasibe Erkoç ile birlikte uyum içinde bu başarıya imza attık." dedi.

Özaktı, bundan sonraki hedeflerinin 16-23 Ekim’de Hollanda’nın Rotterdam kentinde yapılacak Avrupa Büyük Bayanlar Boks Şampiyonasında daha büyük başarıya imza atmak olduğunu söyledi.

Asıl hedeflerinin 2012 Londra Olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalyalar kazanmak olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN