Yılın Basın Fotoğrafları Heyecanı Başlıyor

Dünya Hali
Yarışma Türkiye’de haber fotoğraflarının değerlendirildiği tek organizasyon olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca yarışmada bu yıl depremde hayatını kaybeden iki gazeteci Sebahattin Yılmaz – ...
EMOJİLE

Yarışma Türkiye’de haber fotoğraflarının değerlendirildiği tek organizasyon olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca yarışmada bu yıl depremde hayatını kaybeden iki gazeteci Sebahattin Yılmaz – Cem Emir adına da özel ödül verilecek.

Basın sektöründe, zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini mesleklerinde özendirmeyi hedefleyen “Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” yarışması haber fotoğrafçılığının gelişmesinde katkı sağlamayı, basın fotoğrafçılarını desteklemeyi de amaçlıyor. Yarışmanın ardından fotoğrafların sergilenmesi sayesinde de basın fotoğrafçılığına ve foto muhabirliğine olan ilgiyi yüksek tutuluyor.  Bu arada Yarışmada ödül alan eserler ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, 1988 yılından bu yana yayınlanan ve artık koleksiyon değeri taşıyan “Yılın Basın Fotoğrafları” kataloğu ile de kaynak bir yayına dönüşüyor.

2011’DE ÇEKİLMİŞ OLMASI YETERLİ

Tüm basın çalışanlarına açık olan yarışmaya 2011 yılı içerisinde çekilmiş fotoğraflarla katılınabiliyor. Haber, Serbest,  Spor, Foto Röportaj, Çevre ve Siyaset kategorilerinde gerçekleştirilen  “Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında her kategoride ilk üçe giren fotoğraflar ödüllendiriliyor. Büyük ödül “Yılın Basın Fotoğrafı” ise yarışmaya katılan tüm fotoğraflar arasından seçiliyor. Yarışmada ayrıca Rafet Hüner Özel Ödülü, Mustafa Pekcan Özel Ödülü ve Vakıfbank Özel Ödülü de veriliyor. Bu arada Türkiye Foto Muhabirleri Derneği yönetim kurulu aldığı kararla Van’da depremde şehit olan gazetecilerin isimlerini yaşatmak adına bu yıl özel ödüller arasına Sebahattin Yılmaz – Cem Emir Basın Şehitleri Özel Ödülü eklenmesine de karar verdi. Özel ödüller de yarışmaya katılan tüm fotoğraflar arasından jüri tarafından seçilecek.     

SON BAŞVURU 20 OCAK

Son başvuru tarihi 20 Ocak 2012 olan yarışmanın ödülleri Şubat ayında açıklanacak. Ödül töreninin ise Mart ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yarışmanın jürisinde ise Vakıfbank Kurumsal İlişliler Daire Başkanı Aslıhan AHISKAL, İz TV Genel Yayın Yönetmeni Coşkun ARAL, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup DALGAKIRAN, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Gürsel ESER, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Onursal Başkanı Bülent HİÇYILMAZ, Associated Press Türkiye Fotoğraf Editörü Burhan  ÖZBİLİCİ, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Koray PEKÖZKAY, Habertürk Gazetesi Fotoğraf Editörü Fatih SARIBAŞ, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin SEVİ, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad SEZER, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Yurttaş TÜMER, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat  YILMAER ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı  Rıza ÖZEL (Jüri isimleri soyadı sırasına göre düzenlenmiştir.) bulunuyor.

Geçtiğimiz yıl 1632 kare fotoğrafın katıldığı yarışmada Habertürk Gazetesi’nden Şefik Dinç, Mavi Marmara baskınında çektiği fotoğrafla “Yılın Basın Fotoğrafı Ödülü”nü almıştı.