Oslo’da Şiddete Karşı 100 Bin Kişi

Olaylar
Norveç polisi, ülkede Cuma günü 76 kişinin ölümüne yol açan bombalı ve silahlı saldırıların ardından bugün başkent Oslo’da, şiddete karşı ve kurbanların anısına düzenlenen gösteriye en az 100 bi...
EMOJİLE

Norveç polisi, ülkede Cuma günü 76 kişinin ölümüne yol açan bombalı ve silahlı saldırıların ardından bugün başkent Oslo’da, şiddete karşı ve kurbanların anısına düzenlenen gösteriye en az 100 bin kişinin katıldığını bildirdi.

Veliaht Prens Haakon da kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "Bu akşam sokaklar sevgiyle doldu" dedi. Polis yetkilisi Ola Krokan, yaptığı açıklamada, Oslo’daki gösteride en az 100 bin kişinin bulunduğunu söyledi.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN..

Ülkedeki diğer kentlerde de şiddet karşıtı gösteriler düzenlendiği bildiriliyor.

SALDIRGANIN BABASI: ”BU KADAR İNSANI ÖLDÜRECEĞİNE KENDİNİ ÖLDÜRMELİYDİ”

Norveç’te 76 kişinin ölümüne yol açan saldırıları düzenleyen Anders Behring Breivik’in babası, oğlu için ”bu kadar insanı öldüreceğine kendini öldürmeliydi” diye konuştu.

Saldırganın babası Jens Breivik, Fransa’nın güneyindeki Cournanel’de TV2 kanalına yaptığı açıklamada, ”Bu kadar çok insanı öldüreceğine kendini öldürseydi” ifadesini kullandı.

Eski bir diplomat olan baba Brievik, son 15 yıldır oğluyla irtibatı olmadığını da belirttiği açıklamasında, ”Artık onunla bir daha irtibatım olmaz” dedi.

Jens Brievik bu açıklamayı sırtı dönük vaziyette, yakında konuşlanan jandarma eşliğinde yaptı.

Haber 7