En etkili 100 listesinde Gülen ve Öcalan

Olaylar
Time dergisi, yılın en etkili 100 kişisi listesini yayınladı. En etkili kişiler listesinin liderler bölümünde Fethullah Gülen ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan yer alıyor. Bu sene 35 kadının bul...
EMOJİLE

Time dergisi, yılın en etkili 100 kişisi listesini yayınladı. En etkili kişiler listesinin liderler bölümünde Fethullah Gülen ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan yer alıyor.

Bu sene 35 kadının bulunduğu listenin liderler bölümünde, ABD Başkanı Barack Obama’nın yanı sıra Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Papa Franciscus yer alıyor.

Time’ın listesinde sanatçılar bölümünde, Christina Aguilera, Beyonce, Bryan Cranston, Lena Dunham, Daniel Day-Lewis, Jimmy Fallon, Jay-Z, Jennifer Lawrence gibi isimler yer alıyor.

Listenin ikonlar bölümünde, Pakistan’da geçen yıl Taliban militanları tarafından başından vurulan ve tedavisi İngiltere’de sürdürülen 15 yaşındaki Malala Yusufzay ilk sırada görülürken, Amerikalı şarkıcı Justin Timberlake, Cambridge Düşesi Kate Middleton ve ABD First Lady’si Michelle Obama da listenin ikonlar bölümüne giren isimler arasında.

Listenin öncüler bölümünde Yahoo’nun üst yöneticisi Marissa Mayer ve Tunus Devlet Başkanı Muncef Marzuki yer alırken, titanlar bölümünde yer alan isimler arasında, Amerikalı şarkıcı ve girişimci Jay-Z, Obama’nın danışmanı Valerie Jarrett ve Samsung’un üst yöneticisi Oh-Hyun Kwon dikkati çekiyor.

AA