iPhone 5 Böyle Mi Olacak?

İcat İnovasyon
iPhone 5 hakkında birçok söylenti duyduk. Hatta sizlerle bunları paylaştık ve kendi tahminlerimizi yürüttük. Engadget editörü Joshua Topolsky de aynı şeyi yapmış ve hayal gücünü çalıştırarak iPhone 5&...
EMOJİLE

iPhone 5 hakkında birçok söylenti duyduk. Hatta sizlerle bunları paylaştık ve kendi tahminlerimizi yürüttük. Engadget editörü Joshua Topolsky de aynı şeyi yapmış ve hayal gücünü çalıştırarak iPhone 5’i resimde gördüğünüz gibi tasarlamış.

Bizim tahminlerimizin aksine Topolsky, blog’unda iPhone 5’in iPhone 4’den ‘radikal’ bir biçimde farklı görüneceğini iddia ediyor. Yeni iPhone’un Apple’ın yeni aldığı patent dolayısıyla daha ince olacağı ve Macbook Air’deki ‘teardrop’ profiline sahip olacağı düşünülüyor.

Giriş düğmesi alanı genişletilerek gelecekteki iOS güncellemesiyle gelecek parmak hareketi işlevleri desteklenecek. Ekran sanıldığı gibi 4 inç olmayacak, 3.7 inç boyutunda kalacak. Çözünürlükte ise herhangi bir düşüş olmayacak.

Topolsky, iPhone’un kablosuz ve dokunmatik şarjlı bir çizimini de gördüğünü söylüyor ancak kaynakları bunu doğrulamıyor. Forbes ise geçtiğimiz ay iPhone 5’de NFC çiplerinin yer alacağını söylemişti. Telefonun Sony tarafından sağlanan 8 MP’lik bir kamerayla geleceği de söylenenler arasında.

chip.com.tr