Yeni Boxster Yakında Türkiye’de

Otomobil
Tarihinin en geniş kapsamlı değişimini geçirerek daha kaslı, hafif, performanslı, karakteristik ve ekonomik bir otomobile dönüşen Porsche Boxster’ın 14 Nisan tarihinden itibaren Türkiye’de...
EMOJİLE

Tarihinin en geniş kapsamlı değişimini geçirerek daha kaslı, hafif, performanslı, karakteristik ve ekonomik bir otomobile dönüşen Porsche Boxster’ın 14 Nisan tarihinden itibaren Türkiye’de satışa sunulacağı açıklandı.

Azalan ağırlığı, uzayan dingil mesafesi, daha geniş tekerlek aralığı ve büyük jantlarıyla sürüş dinamiklerinin üst noktalara taşındığı açıklanan Boxster’ın elektro-mekanik direksiyon sistemi, üstün performansı ve yüzde 15 oranında artan yakıt verimliliğiyle de sınıfının en iyi spor otomobillerinden biri olacağı söyleniyor.

Dış tasarımda yepyeni bir silüete ve etkileyici çizgilere kavuşan yeni nesil Boxster’ın iç tasarımı da baştan aşağı yenilendi. Tamamen yeniden dizayn edilen, tam elektrikli açılır-kapanır tavan ile daha zevkli ve rahat bir sürüş vaat eden otomobilin Carrera GT’den alınan orta konsolunun daha ergonomik olduğu açıklanıyor.

Yeni nesil Boxster, ilk etapta Boxster ve Boxster S modelleriyle sahneye çıkacak. Her iki model de yeni doğrudan benzin enjeksiyonlu sıralı 6-silindirli motordan güç alıyor; enerji geri kazanımı, start/stop ve ısıtma sistemleri sayesinde verim artıyor. Yeni nesil Boxster modelindeki 2.7 litrelik motor, bir önceki nesle kıyasla 10 bg daha güçlü ve 265 hp güç üretiyor. 3.4 litrelik motoru bulunan yeni nesil Boxster S modeliyse eski modele kıyasla 5 bg artıyla 315 bg güce sahip. Her iki modelde de 6 ileri manuel şanzıman standart olarak, çift kavramalı 7-ileri Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) şanzımansa opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni nesil Porsche Boxster ve Boxster S modelleri en iyi yakıt tüketimi ve hızlanma performansını PDK ile elde ediyor. PDK ile Porsche Boxster modeli 100 kilometrede 7.7 litre benzin tüketirken, Boxster S modeli için ise bu değer 8 litre olarak veriliyor.

Vites değişimlerinde PDK ile güç akışı kesintiye uğramadığı için Boxster modeli 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını 5.7 saniyede, Boxster S modeli ise 5 saniyede tamamlıyor. Sürüş dinamiklerini artırmak için Porsche aynı zamanda ilk kez opsiyonel olarak Sport Chrono Paketi ve mekanik arka aks diferansiyel kilidi ile PTV sunuyor.
 

ahaber.com