Hakkari’de Renkli Nevruz Görüntüleri

Olaylar
Şemdinli Kaymakamlığı’nın düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarında vatandaşlar ve askeri yetkililer yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı, birlikte halay çekti. GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN...
EMOJİLE

Şemdinli Kaymakamlığı’nın düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarında vatandaşlar ve askeri yetkililer yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı, birlikte halay çekti.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesindeki Nevruz Bayramı kutlamalarına Kaymakam Mesut Gençtürk, 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanı Yarbay Hasan Hüseyin Akgül, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Yüzbaşı Yasin Belçin, Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kutlamalarda baharın gelişini müjdeleyen Nevruz ateşini kaymakam Gençtürk yaktı. Daha sonra askeri yetkililer ve vatandaşlar, Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Nevruz Bayramı kutlamasında öğrenciler, şarkılar eşliğinde yöresel halk oyunları oynadı. Törene katılan yetkililer ve vatandaşlar, mahalli sanatçıların Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekti.

Çocukların oyunları kutlamalara renk kattı.