Türkiye Kupası Sahibini Buldu

Dünya Hali
Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Banvit ile Beşiktaş Milangaz karşı karşıya geldi. Siyah Beyazlılar maçtan 78-74 galip ayrılarak kupayı müzesine götüren taraf oldu. GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYINR...
EMOJİLE

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Banvit ile Beşiktaş Milangaz karşı karşıya geldi. Siyah Beyazlılar maçtan 78-74 galip ayrılarak kupayı müzesine götüren taraf oldu.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş Milangaz, Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Banvit’i 78-74’lük skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Beşiktaş Milangaz Türkiye Kupası’nı ilk kez müzesine götürme başarısı gösterdi.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF As başkanları İmran Işıldar ve Metin Şahin ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri de izlediler.

Düşük tempoda başlayan mücadelede ilk üç dakikayı Lance Williams, Keith Simmons ve Chuck Davis’in sayılarıyla Banvit 6-3 önde geçti. Barış Hersek ile üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan ve bir de turnike basket kaydeden Beşiktaş Milangaz, durumu da 6-8’e getirdi. Televizyon molasının ardından Serhat ve Hawkins ikilisiyle üçer sayılık basket bulan Siyah Beyazlılar, farkı da 7 sayıya çıkarttı (11-18). Banvit’in son 2.5 dakika içerisinde Lucas, Bajramovic ve Serkan üçlüsüyle yakaladığı 7-0’lık seri sonrasında son dakika içerisinde skora denge geldi (18-18). Ancak son hücumda Carlos Arroyo’nun basketiyle Beşiktaş Milangaz ilk periyotu 18-20 önde tamamladı. İkinci periyota iyi başlayan Banvit, Kenan Bajramovic ve Serkan Erdoğan’ın sayılarıyla skoru 23-20’ye getirdi. Savunmadaki direncini arttıran Bandırma temsilcisi, Erkan Veyseloğlu’nun da devreye girmesiyle 15.dakikaya girilirken farkı da 8 sayıya çıkarttı (30-22). Temponun yükseldiği dakikalarda Siyah Beyazlılar hücumları daha isabetli değerlendirdi ve 18.dakikaya girilirken skoru da 34-33’e getirdi. Devre sonunda Banvit, soyunda odasına 42-35 önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında tempoyu iyi kontrol eden Beşiktaş Milangaz, Adam Morrison ve Barış Hersek ikilisiyle sayılar buldu. Boyalı alanda özellikle Mensah Bonsu’yu etkili kullanan Siyah Beyazlılar, 25.dakikaya girilirken 45-49’luk skorla öne geçti. Barış Ermiş’in üç sayılık basketiyle hücumdaki tutukluğunu üzerinden atan Banvit, 28.dakikaya da 57-55 üstün girdi. Son dakikaya üç sayı çizgisinin gerisinden Serhat Çetin ile bulduğu basketle giren Beşiktaş Milangaz, periyotu da 57-58 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin final periyotunda Carlos Arroyo’nun üç sayılık basketiyle Siyah Beyazlılar skoru 61-65’e getirdi. İki takımında yüksek tempoda çok fazla yanlış tercih kullandığı bölümlerde Ersin Dağlı’nın basketiyle Beşiktaş Milangaz durumu 64-68’e taşıdı. Mola alan Banvit, aranın ardından Kenan Bajramovic’in basketiyle hücumdaki durgunluğuna son verdi. Ancak son bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Beşiktaş Milangaz, bitime 11.8 saniye kala skoru 74-76’ya getirdi. Arroyo ile taktik faulleri değerlendiren Siyah Beyazlılar, karşılaşmadan da 74-78 galibiyetle ayrılarak Spor Toto Türkiye Kupası finalinde şampiyonluğa ulaştı.

Finalde Banvit’i 78-74’lük skorla mağlup ederek Spor Toto Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Milangaz’a şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile TBF Başkanı Turgay Demirel sundu.

Spor Toto Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı gösteren Banvit’e ikincilik şiltini, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi.

Diğer yandan Spor Toto Türkiye Kupası’nda Kupanın Yıldızı, Beşiktaş Milangaz’dan Serhat Çetin seçildi. Serhat, final mücadelesinde Banvit karşısında 14 sayı- 1 ribaund- 3 asistlik bir performans sergiledi.

SALON: Selçuklu Belediyesi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Erşan Kartal – Zafer Yılmaz

BANVİT (74): Erkan Veyseloğlu 6 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 15 (2 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 11 (2 ribaund- 2 asist), Lance Williams 4 (3 ribaund- 1 asist), Chuck Davis 7 (3 ribaund- 3 asist), Keith Simmons 6 (2 ribaund- 1 asist), Kalin Lucas 6 (1 ribaund- 1 asist), Cemal Nalga 4 (6 ribaund- 3 asist), Cliff Hammonds (2 ribaund- 1 asist), Kenan Bajramovic 15 (5 ribaund)

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (78): Barış Hersek 13 (1 ribaund), Serhat Çetin 14 (1 ribaund- 3 asist), Marcelus Kemp (1 asist), Carlos Arroyo 9 (8 ribaund- 6 asist), Adam Morrison 9 (4 ribaund- 1 asist), David Hawkins 13 (4 ribaund- 3 asist), Ersin Dağlı 9 (9 ribanud- 1 asist), Pops Mensah-Bonsu 11 (12 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 18-20

2.PERİYOT: 24-15

3.PERİYOT: 15-23

4.PERİYOT: 17-20

Sayfa :
1haber7