Levent Kırca kimdir?

Devlet sanatçısı,tiyatrocu

DÜNYA .
levent kırca kimdir?

Levent  Kırca (1948 -2015)

1948 yılında Samsun'da doğdu.

İlk kez 1964'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları'nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı tiyatro grubunu kurdu. Eşi Oya Başar ile birlikte Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

17 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

Yakalandığı karaciğer kanseri için tedavi gören tiyatro sanatçısı Kırca, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  12.10.2015 tarihinde 67 yaşında hayatını kaybetti.

Filmografi

Ağa Kızı, 2004 (Oyuncu : Osman Ağa-Hasan Ağa rolünde)

Kendini Bırak Gitsin, 2004

Şeytan Bunun Neresinde, 2002 (Oyuncu ve yönetmen)

Son, 2001 (Oyuncu, senarist ve yönetmen)

Ölürsün Gülmekten, 2000

Mavi Muammer, 1985 (Oyuncu : Muammer rolünde)

N'Olacak Şimdi?, 1979(Oyuncu: Orhan rolünde)

Altın Şehir, 1978 (Oyuncu : Ökkeş rolünde)

Görünüm zengin & masaüstü ekranı
Mobile git Levent Kırca kimdir?

Yorumlar

bu kişi hakkında ne düşünüyorsunuz
Küfür, hakaret vb. yorumları yayınlayamayız.

Diğer Portreler

bunlar da ilgi çekebilir Portre Anasayfa
Erol Erdoğan kimdir
Fikir

Erol Erdoğan kimdir

Siyaset bilimci sosyolog şair Erol Erdoğan.1969 Sinop-Boyabat doğumlu. Marmara İlahiyat mezunu.

Çok Okunanlar

on5yirmi5.com takip edin
Hakkımızda Künye İletişim Reklam

Kullanım Şartları Yayın İlkeleri Hata Bildir - Görüş Yaz

Copyright © 2008-2019 - Tüm hakları saklıdır.