'Yüksek yağlı diyet, genetik değişikliğe neden oluyor
Washington Üniversitesi'nde fareler üzerinde yapılan araştırma ise fazla kilonun doğacak bebekler için de risk yarattığını gösterdi.
Washington Üniversitesi'nde fareler üzerinde yapılan araştırma ise fazla kilonun doğacak bebekler için de risk yarattığını gösterdi.
Aşırı mide şişkinliği varken kesilen hayvanların etlerindeki kötü kokular konusunda uzmanlar uyarıyor.
Konya'da Emel Camcı'nın 5 aylık hamileyken akciğerinde su toplandığı tespit edilen bebeğine dünyada nadir başvurulan yöntemle anne karnında operasyon gerçekleştirildi.
Dr. Kalaycı, hacamat ve sülük gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp tedavisi almak isteyenleri, sertifikası bulunan hekim ve uygulama merkezlerini tercih etmeleri için uyardı.
Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, teşhis edilemeyen hastalık nedeniyle ölenlerin sayısının 62'ye yükseldiği duyuruldu.
Doç. Dr. Tanoğlu, çeşitli bilimsel çalışmalarda ortaya konulan günde 200-300 gram doğal yoğurt tüketmenin çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu etkisinin olduğunu bildirdi.
“Ne versem yemiyor”, “Bir türlü yediremiyorum”, “Zorla versem ya çiğneyip duruyor ya kusuyor”… Çocuklarının yemek yememesinden şikayet eden anne babaların sıklıkla dile getirdiği yakınmalardan sadece birkaçı…
Soğuk ve uzun süren kış aylarının ardından pek çok kişi bayram tatilinde denizin ve güneşin tadını çıkarmak için yazlık bölgelere akın etti.
Doç. Dr. Serap Aykut Aka, kalp sağlığı için her sabah güzel bir kahvaltı yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, akşamları da 18.00'den sonra yemek yenilmemesini önerdi.
Şekerden lokuma, çikolatadan baklavaya… Bayram olur da misafirlere tatlı ikram edilmez mi? Ancak her tatlı ikramını ‘ayıp olur, ev sahibi kırılır’ düşüncesiyle kabul etmek birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor.
Ortalama 75 yıl yaşayan bir insan ömrünün yaklaşık üçte birini uyuyarak geçiriyor. Kaliteli uyku için dengeli beslenme ve egzersiz ‘olmazsa olmaz’ anlamına geliyor. Dünya Uyku Günü’nde uyku bozukluklarına dikkat çeken Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Sağlıklı Yaşam Yöneticisi Diyetisyen Sibel Mumcu, “Uyku bozukluğu hastalıklara zemin hazırlıyor. Bu sorun, sağlıklı beslenme ve egzersiz ile çözülebilir” dedi.
Her kafa travmasının beyin sağlığı için bir tehlike olduğunu vurgulayan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, motosiklet kullanırken kask takılmasını, boks gibi aktivitelerden uzak durulmasını öneriyor. Tanrıdağ, “Eğitim düzeyi düşüklüğü, öğrenmemek, depresyona girmek, uyuşturucu ve alkol kullanmak beyin sağlığını tehdit ediyor” uyarısında da bulunuyor.
Kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlü tutmak hastalıklardan koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmede bitki çaylarının önemine dikkat çeken uzmanlara göre, kuşburnu iyi bir C vitamini kaynağı ancak demleme süresine dikkat edilmeli. Adaçayının ise antimikrobiyal etkisi mikroplardan ve bakterilerden koruyor. Ateşli hastalıklarda zencefil, yorgunlukla başa çıkmada papatya çayı etkili oluyor.
İsveç ve Finlandiya'da yapılan bir araştırmada uzmanlar, diyabetin (şeker hastalığı) aslında beş farklı türü olduğunu tespit etti ve her bir türe yönelik farklı tedaviler geliştirilebileceği sonucuna vardı.
Tavuk eti; hem kaliteli protein, hem düşük yağ, hem de zengin vitamin-mineral içeriği nedeniyle en iyi besin kaynaklarının başında geliyor. Tavuk eti özellikle B grubu vitaminlerinin iyi bir kaynağı olarak günlük hayatımızda sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli besinlerinden biri olma özelliğini de taşıyor.
Tüm vücudu kumanda eden beynimizin sağlığının anne karnından itibaren yaşam boyu koruyup geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Tüketilen besinlerden, uyku düzenine; gün içindeki etkinliklerden, spora hatta içten bir gülümsemeye kadar birçok nokta beyin sağlığına etki ediyor. Memorial Şişli / Ataşehir Hastaneleri Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Elmacı, beyin dostu uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Yrd. Doç. Dr. Ayça Doğan Mollaoğlu, Dünya Sağlık Örgütünün 2017 yılında açıkladığı rapora göre Türkiye’nin obezitede dünya sıralamasında 4’üncü, Avrupa sıralamasında ise 1’inci olduğunu söyledi.
Çalışma hayatı, günlük yaşantımızın çok büyük bir bölümünü kaplıyor ve beslenmemizin çoğu evimizin dışında gerçekleşiyor. Kahvaltı ve öğle yemeğinin dışarıda yenildiğini düşünürsek beslenmenin neredeyse 2/3’si ev dışında geçiyor. Diyet ve Beslenme Uzmanı Serap Güzel, çalışanların doğru, kaliteli ve yeterli beslenmesi için dikkat etmeleri gereken noktalar anlattı
Balık, zengin vitamin içeriği ve güçlü besin değeri bakımından hem çocukların hem de yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken bir gıdadır. Yaşadığı denize ve mevsimine göre değişmekle birlikte özellikle kış aylarında taze ve çok çeşitli olan balık, haftada en az 2-3 gün sofrada bulunmalıdır. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Özlem Tay, balığın bilinmesi gereken 10 önemli yararı hakkında bilgi verdi.
Gribal enfeksiyonlar kış günlerinin gelmesiyle birlikte pek çok insanın hayatını zorlaştırıyor. Çoğu insanda kendiliğinden geçen gribal enfeksiyonların bulaşması önlenebildiği gibi doğru tedaviyle kısa sürede geçebiliyor. Özellikle ofis çalışanlarının gribal enfeksiyon salgınlarında en çok etkilenen kesim olduğunu belirten Prof. Dr. Gökhan Yuncu, gribal enfeksiyondan kolay kurtulmanın yollarını paylaşıyor.
Bebeklerde dokuzuncu aydan itibaren uygulanabilen aşılar, bu ölümcül hastalığa karşı koruyucu olabiliyor.
Araştırmalar 170 adet kanser türünün 132′sinde antioksidan açısından zengin sebze ve meyve tüketerek beslenmenin kansere karşı koruyucu etkisinin olduğu gösteriyor.
Sağlık Bakanlığı, binde 7,4'e düşen bebek ölümlerini önlemek amacıyla takip sistemi geliştirdi.
Ebeveynler, çocuklarının astım nedeni ile normal yaşantılarına devam edemeyeceğini düşünür ancak astım hastası çocuklar, yaşıtları gibi spor yapabilirler...
Sabahları vaktiniz kısıtlıysa ya da kahvaltıda aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız kolayca hazırlanabilecek, lezzetli, sağlıklı ve kalorisi düşük kahvaltılar sizi bekliyor.
Copyright © 2015 - Tüm hakları saklıdır. Yıldızlar Eğitim Organizasyon A.Ş.