elmasdünyapembe
22 Şubat 2012Pembe elmaslar ender bulunan bir tür. Madencilik devi Rio Tinto, Argyle madeninden çıkarılan pembe elmasın ise Avustralya'da şimdiye dek bulunan benzerlerinden çok daha iri olduğunu kaydediyor.
Ülkenin batısındaki Kimberly'de bulunan elmasın değeri milyonlarla ifade ediliyor.
Elmasa kesin bir değer biçilmesi ise Perth'te kesilip cilalanması sonrasında mümkün olacak.
Bu işlemin tamamlanmasının 10 gün kadar süreceği açıklandı. Daha sonra elmas uluslararası uzmanlar tarafından renk ve parlaklığına göre sınıflandırılacak.
'Argyle Pembe Jübile' adı verilen elmas New York ve Hong Kong gibi merkezlerde sergilendikten sonra bu yıl içinde satışa çıkarılacak.
Dünyada az sayıda bulunan pembe elmasların yüzde 90'ından fazlası Argyle madeninden çıkarıldı.
Açık pembe elmasın Tanzanya'da bulunup İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in taç giyme töreninde taktığı broş haline getirilen Williamson pembe elmasına benzediği belirtiliyor.
Rio Tinto şirketi pembe elmas sorumlusu Josephine Johnson, madenden 26 yıldır ilk kez böyle bir elmas çıkardıklarını kaydederek "bunun gibisi bir daha gelmeyebilir" dedi.
2010 yılında ise 24,78 karatlık rekor boyutlarda bir koyu pembe elmas 46 milyon dolara satılarak, tarihin en yüksek fiyat bulan mücevheri olmuştu.
BBC Türkçe
Ekran : Web | Mobil Versiyon : Dünyanın En Büyük 'Elmas'ı!
Sevgili okuyucu;
Hakaret, ayrımcılık ve yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan, ayrıca iletişim
bilgisi ve reklam içeren yorumlarının yayınlanmasını bekleme. Bunları yaptığında;
IP adresin kaydedilip, adli makamlarca gerektiğinde paylaşılır
Yorumlarının sorumluluğu sana aittir
Yorumun, site yetkililerince, fikrin sorulmaksızın yayından kaldırılabilir…