gramçeyrekaltın
21 Şubat 2012Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği 2. Başkanı Faruk Kıranatlı, gram altının satışında problem yaşandığını söyledi. Çeyrek altınların aynı oranda alıcı bulduğunu ifade eden Kıranatlı, "Gram altın satışları, çeyrek satışlarının yüzde 1'i bile değil." dedi. Hediyenin insanların dar günlerinde onlara destek olmak anlamına geldiğini ifade eden Kıranatlı, "Anadolu insanı da düğün, sünnet ve benzeri günlerde gram altın yerine çeyrek altın götürmeyi tercih ediyor. Bu nedenle pul ya da yarısı diye tabir edilen gram altınlar vatandaş tarafından kabullenilmedi." şeklinde konuştu.
Çeyrek, yarım ve tam altınlar para gibi Türkiye Cumhuriyeti Darphanesi'nde basılıyor, gram altınlar ise özel izinle firmalar tarafından çıkarılıyor. Bugün itibariyle çeyrek altın 167.5, gram altın 97.91 liradan satılıyor.
Zaman
Ekran : Web | Mobil Versiyon : Gram Altın, Çeyreğe Rakip Olamadı
Sevgili okuyucu;
Hakaret, ayrımcılık ve yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan, ayrıca iletişim
bilgisi ve reklam içeren yorumlarının yayınlanmasını bekleme. Bunları yaptığında;
IP adresin kaydedilip, adli makamlarca gerektiğinde paylaşılır
Yorumlarının sorumluluğu sana aittir
Yorumun, site yetkililerince, fikrin sorulmaksızın yayından kaldırılabilir…

Altın yükselişini sürdürüyor
Geçtiğimiz hafta yüzde tırmanışa geçen altın, yükselşini 3 güne taşıdı.

Kredi kartında önemli uyarı
Uzun vadeli ödenebilecek borçlarda kredi kartından nakit avans çekilmemesi konusunda tüketicilere uyarı geldi.

Faiz lobisi Türkiye için düğmeye mi bastı?
Standart and Poor's'un ardından peşpeşe iki yatırım bankasından gelen Türkiye ile ilgili olumsuz raporlar 'Lobi düğmeye mi bastı?' sorusunu akla getirdi.

THY'den dev zarar
THY, yılın ilk çeyreğinde 29 milyon 382 bin lira zarar açıkladı.

İşte kurumlar vergisi rekortmeni
Geçen yılın kurumlar vergisi rekortmeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olurken, 2. sırada Türk Telekom, 3. sırada Turkcell yer aldı.

Facebook, bugün borsaya giriyor
Sosyal paylaşım ağı Facebook, bugün yapacağı halka arz girişiminde 421 milyon hisseyi, tanesi 38 dolardan satacağını açıkladı.

Kamu araçları otoyolda ücret ödemeyecek!
Ücretli otoyollarda meydana gelen asayiş ve trafik olaylarına müdahale eden polis, jandarma ve itfaiye gibi kamu araçlarından artık ücret alınmayacak

S&P: Türk Hükümeti mesajı almıştır
S&P:Hükümet bizim işaret ettiğimiz genel ekonomik sorunlar ve yapısal durumlarla ilgili mesajımızı almıştır. Biz hep en tutarlı metotları uyguluyoruz

Dolar güne düşüşle başladı
İstanbul serbest piyasada dolar 1,8170, avro 2,3170 liradan güne başladı.

Tüketiciyi sevindirecek karar
Son yıllarda elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedeline olan itirazla ilgili elektrik abonelerini sevindirecek emsal niteliğinde bir karar alındı.