Sel Köyü Alıp Götürdü!

Dünya Hali
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sele ilişkin, ”6 vatandaşımızdan ulaşabildiğimiz hale kimse yok” dedi. Vali Altı...
EMOJİLE

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesindeki Haskızılören köyünde meydana gelen sele ilişkin, ”6 vatandaşımızdan ulaşabildiğimiz hale kimse yok” dedi.

Vali Altıparmak, Haskızılören köyündeki incelemelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, kentte büyük bir sel felaketi yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini söyledi.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Yağış nedeniyle mahsur kalan 50’nin üzerinde vatandaşın ekipler tarafından kurtarıldığını belirten Altıparmak, sabah 06.00’dan beri alanda olduğunu vurguladı. Sel bölgesinde zarar gören seraları gördükten sonra, jandarma komutanı ile beraber sahil güvenliğin helikopteri ile Haskızılören köyüne gittiklerini ifade eden Altıparmak, şöyle konuştu:

”Maalesef sera bölgesinde zararımız vardı buna üzülüyorduk, 3 köprü, 2 menfez yıkılmıştı buna üzülüyorduk ama Haskızılören köyünü görüp oradaki 6 kaybımızı da bizzat yerinde tespit edince üzüntümüz arttı. Hakikaten felaketin boyutu orada çok daha net görülüyor. 6 vatandaşımızdan ulaşabildiğimiz hala kimse yok. Haskızılören köyünde 20’nin üzerinde evimiz, sağlık ocağımız ve muhtar köy konağının yerinde en ufak iz dahi kalmamış durumda. Alanda hasar gören 4-5 evin kısmi olarak kaldığını görüyoruz. Köyün bulunduğu alan dere yatağı haline gelmiş durumda. Tespitler devam ediyor.

Aksu’nun Günoluk, Alaylı ve Gökdere köyleri ile Solak mahallesinde ön tespitlere göre 45 bin dekar sera ve pamuk tarlası zarar görmüş durumda. Bu yaklaşık bin 200 çiftçi demektir. 6 kaybımız, karı-koca Süleyman-Meryem Çelik, Hasan Bulut, Fuat Bulut, Hulusi Bulut ve Ayşe Beşbaş. Bunlardan birine ulaşıldı diye bir bilgi gelmişti ama maalesef sonraki tespitlerimizde ulaşılamadığı anlaşıldı.”

Vali Altıparmak, ilgili tüm birimlerin dün geceden bu yana büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek, bölgedeki vatandaşların barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

Bölgede 20-25 evin zarar gördüğünü, bunların bir kısmının yazlık olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, yaklaşık 15 ailenin ihtiyaç sahibi olduğunu vurguladı. Vali Altıparmak, ailelerin barınma sorununun çözümü için bir okulu hazırladıklarını belirtti.

Vali Altıparmak, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile de gün boyunca görüştüklerini ve gereken desteği aldıklarını söyledi.

Vatandaşların yıkılan evlerin içinde sele kapıldıklarını düşündüklerini dile getiren Vali Altıparmak, söz konusu köyde daha önce hiç sel felaketi yaşanmadığını vurguladı.

Evlerin de dere yatağından uzakta olduğunu ifade eden Altıparmak, metrekareye 300 kilogram yağıx düşünce bir anda sel felaketinin meydana geldiğini ifade etti.

Yağışın yarın hafifleyeceğini ve çarşamba günü havanın açacağını dile getiren Altıparmak, Aksu bölgesinde baraj kapaklarının açıldığı yönünde bir söylenti olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

AA