Dibi Görünmeyen Çukur Paniği

Dünya Hali
Batman Esentepe Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan jandarma konutlarının yol yapım çalışmaları sırasında dipsiz bir kuyu açıldı. GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN… Kepçe operatörü açılan...
EMOJİLE

Batman Esentepe Mahallesi’nde TOKİ tarafından yaptırılan jandarma konutlarının yol yapım çalışmaları sırasında dipsiz bir kuyu açıldı.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Kepçe operatörü açılan deliği fark edince çalışmayı durdurup yetkililere haber verdi. Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve jeologların geldiği kuyunun etrafı güvenlik şeridi ile çevrildi. Dibi görülmeyen kuyunun derinliğini ölçmeye çalışan bir kepçe operatörü, güvenlik şeridine taş bağlayıp kuyuya sarkıttı.

200 metrelik şeridin bitmesi üzerine belediye yetkilileri Batman Üniversitesi’nden yardım istedi. Kuyunun açıldığı stabilize yola gelen belediye ekipleri ve Batman Üniversitesi öğretim görevlileri, kuyu üzerinde incelemeler yaptı. Kuyudan numune alınacağını belirten yetkililer, "Numune sonuçlarına göre kuyunun doldurulup doldurulmayacağına karar verilecek, bu çalışma ile beraber açılan kuyu ve çevresinde de geniş çaplı bir çalışma yapılacak" dediler.

Esentepe’ye giden vatandaşların yada çocukların açılan kuyuya düşmemesi için kuyunun etrafından güvenlik şeridinin çekileceği ve kuyuya bir güvenlik görevlisinin görevlendirileceği belirtildi.

İHA