Formula giderse, FormuLAZ gelir

Dünya Hali
HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!.. Otantik Karadeniz Tahta arabalarıyla koşulacak olan Red Bull Formulaz, 3 Eylül Cumartesi 12.00’de Rize’nin Tunca Beldesi’nde hazırlan...
EMOJİLE

HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!..

Otantik Karadeniz Tahta arabalarıyla koşulacak olan Red Bull Formulaz, 3 Eylül Cumartesi 12.00’de Rize’nin Tunca Beldesi’nde hazırlanan özel parkurda gerçekleştirilecek.

Kendi Tahta arabasını yapıp gelen herkese açık olan yarışta 2 klasman bulunuyor: Gençler (18- 40 yaş arası) ve ustalar (40 yaş üstü).

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ”Red Bull Formulaz’a katılan yarışmacılar hem girişimcilik hem de parkur zamanlamasına göre değerlendirilecekler. Red Bull Formulaz’la ilgili detaylı bilgi için ise www.redbull.com.tr adresinin ziyaret edilmesi gerekir.” denildi.

Yarışmanın özelliği ve araçlarla ilgili verilen bilgide ise, ”Red Bull Formulaz, Karadeniz’de gençlerin ve çocukların bilinen en temel eğlence kaynağı olan ve unutulmaya yüz tutmuş tahta araba yarışlarını hatırlatıcı ve sonraki nesillere taşıyıcı bir etkiye sahip.” ifadelerine yer verilerek, şu görüşler dile getirildi:

”Red Bull Formulaz araçlarının tamamen tahtadan yapılma zorunluluğu olup, ‘Sırma Teli’ dışında kullanılacak olan tüm metal aksamlar yasak. Araçların maksimum uzunluğu 1.70cm, maksimum genişliği ise 70cm olmalı.”

Daha önce gerçekleştirilen Red Bull Soapbox Race ve Red Bull Flugtag’da olduğu gibi yarışmacıların kendi araçlarını tasarladığı, beceri ve performansı birleştiren Red Bull Formulaz, Karadeniz’de yapılan en dikkat çekici yöresel aktivitelerden biri olarak gösteriliyor. Red Bull Formulaz’ın bu yöreselliğini sürdürmek, görselliği ve Karadeniz ruhunu taşımak adına da yarışmacıların kıl çorap ve lastik ayakkabı giyecekleri belirtildi.

Yarışmacılar Rize’nin Tunca Beldesi sınırları içinde koşulacak olan Red Bull Formulaz’ın 1.3 kilometrelik özel parkurunda yalnızca keskin virajlarla değil aynı zamanda yer yer 10 derecenin üzerine çıkan eğimle de mücadele edecekler. Red Bull Formulaz için başvuruların Rize Tunca Belediyesi’ne yapılacağı, en hızlı ilk 3 yarışmacının (sırasıyla tam, yarım, çeyrek) altınla ödüllendirileceği; en becerili tahta araba tasarımının sahibi olan yarışmacının ise ağırlığınca Red Bull kazanacağı açıklandı.

Zaman