Balonlar 8 Bin Fete Yükseldi

Dünya Hali
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kayseri Erkilet Askeri Havaalanı’nda eğitimin daha iyi yapılabilmesi ve uçuş emniyeti nedeniyle balonların uçuş limitleri, yüksekliği ve kriterlerini yeniden bel...
EMOJİLE

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kayseri Erkilet Askeri Havaalanı’nda eğitimin daha iyi yapılabilmesi ve uçuş emniyeti nedeniyle balonların uçuş limitleri, yüksekliği ve kriterlerini yeniden belirledi.

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN..

Kapadokya bölgesinde sıcak hava balonculuğu yapan firmalardan Balloon Turca’nın Genel Müdürü ve pilot Abdullah Uluer, Nevşehir Kapadokya bölgesindeki balon uçuş sahasının, balon sayısının artması sonucunda Kayseri Erkilet Askeri Havaalanı’nda eğitimin daha iyi yapılabilmesi ve uçuş emniyetinin sağlanması bakımından uçuş limitleri ve yüksekliğinde değişikliğe gidildiğini söyledi.

Uçuş güvenliğinin sağlanması için değişiklik kararının Nevşehir Kapadokya Havalimanı’nda 15 Şubat’ta yapılan toplantıda alındığını kaydeden Uluer, “Toplantıya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, bölgede faaliyet gösteren 15 firmanın sahip veya genel müdürleri, Kayseri Erkilet Askeri Havaalanı’nda görevli komutanlar ve jet pilotları katıldı. Toplantıya katılanlar görüşlerini belirtti. Ortak bir metin kararlaştırıldı. Metin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin son değerlendirmelerinin ardından kesinleşti. Uçuş güvenliği ve Kayseri Erkilet Askeri Havaalanı’nda eğitimin daha iyi yapılabilmesi açısından hafta içi 5 bin feet olan uçuş yüksekliğinin 6 bin feet’e kadar; hafta sonu ve resmi tatillerde ise 8 bin feet’e kadar her türlü emniyet tedbirlerinin alınması kaydıyla yükseltilmesi uygulamasına 01 Haziran itibari ile geçildi. Şu ana kadar uygulama başarı ile gerçekleştiriliyor.” açıklamasında bulundu.