Doğu’ya Mayıs Karı Yağdı

Dünya Hali
Doğu Anadolu’nun Kuzeyinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken Ardahan ve Palandöken’e Mayıs ayında yağan kar şaşırttı. Ardahan, dün aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinde soğuk...
EMOJİLE

Doğu Anadolu’nun Kuzeyinde soğuk ve yağışlı hava etkili olurken Ardahan ve Palandöken’e Mayıs ayında yağan kar şaşırttı.

Ardahan, dün aralıklarla etkili olan yağmur, gece saatlerinde soğuk hava ile birlikte kara dönüştü. Sabah saatlerine kadar süren yağışın ardından beyaz örtüyle kaplanan kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü. Kentte, gece en düşük sıcaklık sıfır derece olarak kaydedildi.

Galeriye gitmek için tıklayın…

Güne beyaz örtüyle uyanan Ardahanlılar, mayıs ayında kar yağmasının şaşkınlığını yaşadı. Mayıs ayında Ardahan’a hala kar yağdığını belirten vatandaşlar, şaşkınlıklarını ”Bahar geliyor derken, kar yağdı” ifadelerini kullanarak dile getirdiler.

Meteoroloji yetkilileri, bölgede kent merkezlerinde sağanak, yüksek kesimlerde de kar beklendiğini bildirerek, su taşkını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundular.

PALANDÖKEN

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi’nde aralıklarla kuvvetli sağanak, gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı etkili oluyor. Kent merkezlerinde sağanak etkili olurken Palandöken Dağı’na ve Ardahan’ın yüksek kesimlerine kar yağdı.

Meteoroloji yetkilileri, vatandaşı, ani sel, su baskınları, toprak kayması ve çatı uçmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

AA-İHA