Türkiye Kara Teslim Oldu

Dünya Hali
GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN… Yurdun çeşitli yerlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 374 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapandı. Hakkari’de 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz et...
EMOJİLE

GALERİYE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN…

Yurdun çeşitli yerlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 374 köy ile 375 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari’de 2 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir içi ulaşımın güçlükle sağlandığı kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi, yüksek kesimlerde ise 1 metreyi buldu.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışı nedeniyle il genelinde 132 köy ile bu köylere bağlı 375 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, kapanan köy yollarının açılması için karla mücadele çalışmalarına başlandığını belirtti.

Hakkari Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkilileri, il merkezinde 30 santimetreyi bulan kar yağışının bugün de hafif şekilde devam etmesinin beklendiğini kaydetti.

Tunceli

Tunceli Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında 74 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Şimşek, ”İlimiz genelinde 2-3 gündür etkili olan ve devam eden kar yağışıyla birlikte 74 köy yolumuz ulaşıma kapadı. Ekiplerimiz yer yer yoğun kar yağışına rağmen ulaşıma kapanan 74 köyün 479 kilometrelik yolunda karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Her türlü önlemimizi aldık” dedi.

Malatya

Malatya’da, Kubbe Dağı’ndaki kar yağışı ve tipi nedeniyle Doğanyol ve Pütürge ilçelerine Malatya’dan ulaşımı sağlayan yol kapandı.

Malatya’dan sabah saatlerinde ilçeye gitmek için yola çıkan çok sayıda aracın geri çevrildiği, yolun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Pütürge ve Doğanyol ilçelerindeki kar kalınlığı, merkezde 10, yüksek kesimlerdeki köylerde 30 santimetreyi aştı.

Malatya’da aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 2, Pütürge’ye bağlı 60, Doğanyol’a bağlı 7, Hekimhan’a bağlı 23, Arguvan’a bağlı 2 ve Yeşilyurt ilçesine bağlı 4 köy yolu ulaşıma kapandı.

Malatya’nın ilçelerindeki yüksek kesimlerde kar yağışı aralıklarla sürüyor.

İl Özel İdaresinin kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 8 dozer, 13 greyder, 4 kepçe, 5 kamyon, 9 servis aracı ve 9 ekiple çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Sivas

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle 35 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi ekiplerinin kapalı köy yollarını açma çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Kent merkezinde de kar yağışı zaman zaman etkili oluyor.

Bursa

Bursa’nın dağ yöresi ilçelerine bağlı 35 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Tarım ve Köyişleri Dairesi Başkanı İsmail Aksoy, gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açtığını bildirdi.

Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan’da 35 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade eden Aksoy, 5 greyder ve bir kar bıçaklı kamyonun yol açma çalışmalarını sürdürdüğünü, 20 greyderin olası sorunlara karşı hazır bekletildiğini kaydetti.

İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetrenin üzerine çıkan Büyükorhan’da eğitime bir gün ara verildiği açıklanmıştı.

Büyükorhan merkez ve köylerinde zaman zaman elektrik kesintisi de yaşanıyor.

Kütahya

Kütahya’nın Simav ilçesinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken 1450 metre yüksekliğindeki Gölcük Yaylası’nda bulunan krater gölü dondu.

İlçede iki gün etkisini sürdüren sağanak ve şiddetli rüzgarın sona ermesinin ardından dün akşam başlayan kar yağışı aralıklarla etkili oluyor. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 5, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı özellikle Gölcük Yaylası’nda etkisini hissettirdi. Kır kahvehanesi, 610 yıllık çam ağacı, park ve oyun alanları, yürüyüş yolları bulunan yayladaki krater gölünün yüzeyi tamamen buz tuttu. Göl çevresinde çizmeleriyle yürüyüş yapan ziyaretçiler, beyaz örtüye bürünen alanda hatıra fotoğrafı çektiriyor.

İlçede kar yağışının 12 Ocak akşamına kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

Düzce

Akçakoca Meteoroloji İstasyon Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, saatteki hızı 16 kilometreyi bulan karayel nedeniyle Karadeniz’de dalga boyunun 3 metreye ulaştığı bildirildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamadı.

Yağışın hafta boyunca devam edeceği belirtildi.

Adıyaman’da yoğun kar yağışı nedeniyle Gerger, Sincik ve Çelikhan ilçelerinde eğitime ara verildi

Edinilen bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman’ın Sincik ve Çelikhan ilçelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.  Yağışın iletim hatlarına zarar vermesi nedeniyle elektrik verilemeyen Sincik ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye, Çelikhan’da ise 30 santimetreye ulaştı.

Adıyaman’a bağlı Gerger ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Yağış nedeniyle ulaşıma kapanan 45 köy ve yerleşim biriminde ise yol açma çalışmaları devam ediyor.

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 24 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi

İlçe Özel İdare Müdürü İhsan Açoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığını söyledi.

İlçe Özel İdare ekiplerince sabah saatlerinden itibaren başlatılan yol açma çalışmalarını yerinde takip eden Açoğlu, şunları kaydetti:

”Kar yağışı nedeniyle 24 köyümüzün yolu ulaşıma kapandı. Ekiplerimiz tarafından sabah saatlerinde, dört ayrı güzergahta başlatılan çalışma neticesinde Acıelma, Hoğtaş, Kazandere, Kaleboynu ve Arslanbeyçiftliği köyleri yeniden ulaşıma açıldı. Kapalı bulunan köy yollarını açma çalışmaları ise devam ediyor. Arslanbeyçiftliği köyündeki hasta olan bir vatandaş, ekiplerinin gayretli çalışması sonucu Göksun Devlet Hastanesine getirildi. Karla mücadelede acil hasta ve cenaze gibi durumlara anında müdahale ediyoruz. Diğer bir önceliğimiz ise taşımalı sistem eğitiminin olduğu köy yolları. Hızlı, verimli ve planlı olarak yapacağımız karla mücadele çalışmasında, vatandaşlardan ve muhtarlardan ekiplerin çalışmalarını zorlaştırıcı, yanıltıcı bilgi vermemelerini, çalışmalar esnasında sabır göstermelerini bekliyoruz. Zamana bağlı kalmadan fedakarca gece gündüz çalışan personelimizin en kısa sürede ulaşım sorunlarını gidereceği bilinmelidir.”

Elbistan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi Elbistan Bakımevi Şefliği Şubesi Elbistan ve Nurhak ilçelerindeki sorumluluk alanlarında karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Öte yandan, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde de kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçeye bağlı Geben beldesi ile 12 köye elektrik verilemiyor. Özel İdare ekipleri, kapalı köy yollarında yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada, AKEDAŞ ekipleri de elektrik verilemeyen köylerde iletim hatlarındaki arazayı gidermeye çalışıyor.

AA