İşte dünyanın en pahalı motosikleti

Dünya Hali
Motosiklet tasarımcısı Tarhan Telli, boya yerine 24 ayar beyaz ve sarı altın varak kullanılarak yaptıkları motosikletin Guinnes Rekorlar Kitabı’na alınması için başvuru yaptıklarını söyledi. Tel...
EMOJİLE

Motosiklet tasarımcısı Tarhan Telli, boya yerine 24 ayar beyaz ve sarı altın varak kullanılarak yaptıkları motosikletin Guinnes Rekorlar Kitabı’na alınması için başvuru yaptıklarını söyledi.

Telli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı’nın özel tasarım bir motosiklet yaptırabilmek için başvurduğunu ve hayalindeki motosikleti anlattığını söyledi.

Bıçak’nın istediği özel tasarım motosikleti yapmak için başladıkları çalışmaların bir yılı aşkın sürdüğünü ve el yapımı motosiklette boya yerine altın varak kullandıklarını ifade eden Telli, şunları söyledi:

”Motosiklet 315 kilogram ağırlığında, 1801 cc motor hacmi ve 125 hp beygir gücüne sahip. Altı ileri şanzımanı bulunan motosikletin bütün şasi ve kaportasında beyaz ve sarı altın varaklar yer alıyor. Yakıt tankı üstünde ise mitolojik kahraman Medusa’nın kabartması var. Çamurluğun ve şasinin üzerinde ise yılan figürleri bulunuyor.”

-”Guinness’e başvurduk”-

Yaptıkları motosikletin Guinness Rekorlar Kitabı’na ”dünyanın en pahalı motosikleti” olarak alınması için başvuru yaptıklarını anlatan Telli, ”Guinness’e dünyanın en pahalı motosikleti olması, ilk defa altın kullanılması ve yapımı için emek işçiliğinde harcanan süre açısından da ilk olması nedeniyle başvurduk. Motosikletin, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Telli, motor ekibiyle ilklere devam edeceklerini ve çok yakın bir zamanda da yine bir ilke imza atacaklarına kaydederek, ”Türkiye genel havacılık için Bell marka eski bir helikopteri A’den Z’ye yeniden yaptık. Eski model ve işlev görmeyen helikopterde, farklı bir tasarım uyguladık. Yakın zamanda helikopter ile ilgili bilgileri de paylaşacağız” diye konuştu.

-”Gururla kullanacağım”-

Motosikletin sahibi Sevan Bıçakçı ise hayalindeki motosikleti Tarhan Telli’ye anlattığını vurgulayarak, ”Geçmiş ile bugün arasında köprüyü temsil eden ve ilklerin birleştiği güç sembolü bir motosiklet istemiştim. Farklı uygulama teknikleri kullanarak dünyanın ilk beyaz ve sarı altın kaplama tasarımı ve en pahalı motosikletini bana yaptılar” dedi.

Bıçakçı, Telli’nin hayalini gerçekleştirdiğini ve Türk eseri bu motosiklete sahip olmakla büyük bir gurur duyduğunu da dile getirdi.

AA