Aslan Arena’da kükredi: 2-1

Futbol
Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin Karabük deplasmanında bıraktığı 3 puandan sonra zirve yolunda puan kaybına tahammülü kalmayan Galatasaray, TT Arena’da Avrupa kupalarında yoluna doludizgin deva...
EMOJİLE

Ezeli rakibi Fenerbahçe’nin Karabük deplasmanında bıraktığı 3 puandan sonra zirve yolunda puan kaybına tahammülü kalmayan Galatasaray, TT Arena’da Avrupa kupalarında yoluna doludizgin devam eden Trabzonspor’u konuk etti.

Galatasaray, Burak Yılmaz’ın attığı gollerle sahadan 2-1 galip ayrılarak lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 8’e indirdi. Trabzonspor’un tek sayısı ise golcü oyuncusu Olcan Adın’dan geldi. Konuk ekipte kaleci Onur Kıvrak yaptığı kurtarışla maça damga vurdu.

Bu galibiyetle G.Saray puanını 30’a çıkarırken Trabzonspor ise 24 puanda kaldı. Ntvspor’un haberine göre maçın önemli anları şöyle; karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk bölümde oyunu rakip yarı alana yığarak, Trabzonspor üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Ancak ileride çoğalmakta zorlanan sarı-kırmızılı takım, önemli pozisyon üretemedi. Savunmada yaptığı hatalar sonrasında kalesinde ciddi pozisyonlar veren Galatasaray, tekrar kontrolü ele aldı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında Sneijder ve Selçuk’la girdiği pozisyonları değerlendiremeyen ev sahibi takım, ilk yarıda skoru değiştiremedi.      

Trabzonspor ise rakibinin ilk dakikalardaki baskısını savuşturduktan sonra, hızlı ataklarla gol aradı. Bordo-mavili ekip, Colman ve Mustafa Yumlu ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Daha sonra rakibinin baskılı oyunu karşısında savunmaya çekilerek, ani ataklarla çıkmaya çalışan Trabzonspor, istediği pozisyonu bulamadı ve ilk yarıyı gol atamadan tamamladı.

İLK TEHLİKELİ ATAK COLMAN’DAN

Gökhan Zan’ın yapmış olduğu büyük hata sonucu ceza sahası içinde bir anda topla buluşan Gustavo Colman sol çaprazda Muslera ile karşı karşıya kaldı. Colman’ın sağ ayağıyla vuruşunda top kaleci Muslera’yı geçti ancak top üstten az farkla auta gitti.

MUSLERA 100. RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Trabzonspor karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı forma altında 100. resmi maçına çıktı.      

Başarılı file bekçisi, daha önce Süper Lig’de 83, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 14 ve TFF Süper Kupa’da 2 olmak üzere, toplam 99 maçta Galatasaray’ın kalesini korudu.

İKİNCİ YARI

İkinci yarının başlamasıyla birlikte rakip yarı alana yerleşen Galatasaray, Trabzonspor kalesini adeta abluka altına aldı. Hücum silahlarıyla pozisyonlar bulan sarı-kırmızılılar aradığı golü Burak Yılmaz ile buldu.

GOL 60.DK (BURAK YILMAZ): Ceza sahası içinde topla buluşan Sneijder pasını penaltı noktası üzerinde Burak Yılmaz’a verdi. Burak topla buluştuktan sonra sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Kaleci Onur Kıvrak’tan dönen top bir kez daha Burak’a çarptı ve top ağlara gitti.

Golün şokunu üzerinden çabuk atan Trabzonspor 5 dakika sonra Olcan Adın ile skora dengeyi getirdi: 1-1

GOL 65.DK (OLCAN ADIN): Gelişen Trabzonspor atağında Olcan Adın sol çaprazdan ceza alanına girdi ve dar açıdan vuruşunu yaptı. Direğe çarpan top Sabri’nin bütün çabalarına rağmen kale çizgisini geçerek ağlarla buluştu.

Türk Telekom Arena’da 60. dakikadan sonra gol yağmuru başladı. Önce Burak daha sonra Olcan ve 68. dakikada G.Saray adına Burak Yılmaz bir kez daha sahne aldı. Galatasaray Burak’ın attığı golle yeniden öne geçmeyi başardı: 2-1

GOL 68.DK (BURAK YILMAZ): Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahası içine ortasını yaptı. Gelen topu Selçuk İnan kafayla topu altıpasın hemen önüne Burak Yılmaz’a indirdi. Burak, tek vuruşla kaleci Onur Kıvrak’ın solundan topu ağlara göndererek takımının ve kendisinin ikinci golünü attı.

Karşılaşmanın 75. dakikasında sahada sinirler birden gerildi. Trabzonspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadele sonrasında Riera ve Colman arasında bir gerginlik yaşandı. Bu olay sonrası hakem Fırat Aydınus, Colman’aı kırmızı kartla oyun dışına yolladı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrıldı.