Hacamat nedir? Nasıl yapılır?

Bilimsel Çalışmalar
Hacamat diğer adıyla kupa terapisi, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip bu uygulama dünyanın farklı ülkelerinde hala uygulanan bir yöntemdir. Bir hayli eski olan bu uygulama tamamlayıcı tedavi olarak tıp a...
EMOJİLE

Hacamat diğer adıyla kupa terapisi, 5 bin yıllık bir geçmişe sahip bu uygulama dünyanın farklı ülkelerinde hala uygulanan bir yöntemdir. Bir hayli eski olan bu uygulama tamamlayıcı tedavi olarak tıp alanında önemli bir yere sahiptir. O halde, birçok sağlık sorununa iyi gelen hacamat nedir ve nasıl yapılıyor?

Hacamat uygulaması

Hacamat, derinin altında oluşan ve biriken toksit maddeleri dışarı atma uygulamasıdır. Daha açıklayıcı bir şekilde, insan vücudunun kendi kendine normal yollardan dışarı atamadığı ağır metallerin, sürekli kullanılan ilaçların bırakmış olduğu kalıntıların, serbest radikallerin dışarıya çıkarılması ve vücuttan atılmasıdır. Aslında hacamat uygulaması başlı başına bir sanattır. Çünkü hacamat uygulamasını yapacak olan kişinin pozitif enerjisinin yüksek olması, teknik yönden bilgili ve tıbbi açıdan da tecrübeli olması gerekmektedir.

Hacamat nedir nasıl yapılır?

Hacamat, daha ziyade cam kupalarla yapılmaktadır. Bunların hijyen bakımından yeterli materyaller olması oldukça önemlidir. Uygulama takriben 10 dakika kadar sürmektedir. Cam bardak ya da özel kupalar vücuttaki hacamat’ın yapılacağı yerlere vakumlanır. Minimum 6 adet kadar vakumlanması uygundur. Bunun altındaki vakumlama sayısı pek fayda sağlamaz. 10-12 bardaktan daha fazla vakumlama yapılması da tavsiye edilmez.

Hacamat kupa terapisi

Hacamat uygulaması migren ve tansiyon sorunu öncelikli olmak üzere pek çok sağlık sorununa da iyi gelmektedir. Romatizma ve eklem ağrıları gibi sorunlarda da oldukça iyi sonuçlar verebiliyor.

mailce.com