Ramazan’da Bunlara Dikkat!

Şifali Bitkiler
Kayseri Özel Erciyes Hastanesi Diyetisyeni Hatice Mıhoğlu Beşiktaş, Ramazan’da bol bol sıvı tüketilmesi konusunda uyararak, "Ramazan uzun güne geliyor. Bu yıl uzun günlerde ve sıcak havalar...
EMOJİLE

Kayseri Özel Erciyes Hastanesi Diyetisyeni Hatice Mıhoğlu Beşiktaş, Ramazan’da bol bol sıvı tüketilmesi konusunda uyararak, "Ramazan uzun güne geliyor. Bu yıl uzun günlerde ve sıcak havalarda oruç tutulacak. Bundan dolayı da sıvı kaybı fazla olacak. Oruç tutanlar bol bol sıvı tüketmeliler ama iftar açınca birden suyu çok içmemeliler. Ayrıca vatandaşlar yemelerine dikkat etmeli. Fazla yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı. Her şeyden azar azar yenmeli. Masum görünen meyvelerin tüketiminde de dikkatli olunmalı. Birden meyvelere yüklenilmemeli" şeklinde konuştu.

"MİNERAL KAYBINA KARŞI SODA TÜKETİN"

Sıcak havada saatlerce susuz kalınacağından mineral kaybının fazla olacağını vurgulayan Beşiktaş, "Sıcaktan dolayı çok terlenilecek. Vücuttaki mineraller de terle beraber dışarı atılacak. Vücudun mineral oranı azalacak. Mineral kaybının azalmasını önlemek için bolca soda tüketin. Soda da mineral oranı fazladır. Soda tüketimiyle vücudunuzdan mineral kaybı önlenecektir. " ifadelerini kullandı.

"MUTLAKA SAHURA KALKIN"

Bazı vatandaşların sahura kalkmadan oruç tuttuklarını belirten Beşiktaş, "Sahura muhakkak kalkılmalı. Aç oruç tutulmamalı. Sadece iftar da mideye yüklenilirse mide depo yapar. Metabolizma bozulur. Sahura kalkıp hafi yiyecekler yenmelidir. Kahvaltı yapmaları yeterlidir.peynir, yumurta, zeytin yemeleri, süt içmeleri yeterli olacaktır. Ama mutlaka sahurda kahvaltı yapılsın" dedi.