Türkçe Olimpiyatlarına büyük ilgi!

Etkinlikler
Bu yıl ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Kayseri ayağı Kadir Has Stadı’nda gerçekleştirildi.   Günler önceden yapı...
EMOJİLE

Bu yıl ‘Evrensel Barışa Doğru’ sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’nin Kayseri ayağı Kadir Has Stadı’nda gerçekleştirildi.
 
Günler önceden yapılan hazırlıklar dün akşam meyvelerini verdi. 40 ülkeden gelen 200’ün üzerinde yabancı öğrenci Türkçe şarkı ve türkü seslendirdi.
 
Tribünleri dolduran yaklaşık 50 bin davetli de şarkı ve türkülere eşlik etti.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu söyledi. Bu organizasyonu gerçekleştiren ve emeği geçen herkesi kutladığını belirten Yıldız, “Biraz önce izledik, dünyanın dört bir tarafından gelen gençlerimiz, Türkiye’nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine varıncaya kadar birçok yöremizin seslerini buraya taşıdılar” dedi.
 
Organizayonun Denizli ayağında ise stat doldu taştı.
 
15 bin kişilik stadın içine 14 bin sandalye daha getirildi.
 
Statta bütün koltuklarla birlikte merdivenler ve bütün boşluklar dolduruldu.
 
40 binden fazla kişinin izlediği tahmin edilen etkinlikte yer bulmayan binlerce kişi İncilipınar ve Adliye parkı gibi muhtelif yerlere kurulan dev ekranlarda şöleni izleme imkânı buldu.

TRT