6.Uluslararası Dergi Fuarı’ndan izlenimler

Etkinlikler
6. Uluslararası Dergi Fuarı 6. gününde de ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. Tarihi Sirkeci Garı’nda yapılan fuarda edebiyat, sanat, kültür, siyaset, mizah ve çocuk gibi alanlarda...
EMOJİLE

6. Uluslararası Dergi Fuarı 6. gününde de ziyaretçileriyle buluşmaya devam ediyor. Tarihi Sirkeci Garı’nda yapılan fuarda edebiyat, sanat, kültür, siyaset, mizah ve çocuk gibi alanlarda yayınlanan 100’ü aşkın dergi okuyucularıyla buluşuyor. 

Yarın fuarın son günü, yoğun katılımın olduğu sergide, dergi temsilcileriyle kısa bir söyleşi yaptık, sergi hakkındaki izlenimlerini sorduk.

Genç Öncüler Dergisi – Umran Dergisi, Furkan Gençoğlu

Fuar bizim için olumlu geçiyor. Geçen seneye göre insanların teveccühü daha fazla, daha önce serginin hafta içi bu kadar yoğun olduğunu görmemiştik. Lise talebelerinden standımıza yoğun ilgi oldu bu yüzden mutluyuz, diğer dergi temsilcisi olan arkadaşlarla tanışıyor, sohbet ediyoruz. keyifli zaman geçiriyoruz.

Genç Öncüler dergisi sosyal hayatta yaptığımız faaliyetler sebebiyle insanların bildiği bir bir dergi, “iyiliği emredip kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun” ayeti mottomuz. İnsanları hayra çağırmaya devam ediyoruz.

Umran dergisinin daha çok fikir ve düşünce alanında üretkenliği var, toplumsal olayları yazıyoruz ve bunlara çözümlemeler getiriyoruz. 

/

 

İktibas dergisi – Cesur Karaağaç.

Biz ilk defa katılıyoruz ilgiden memnunuz bizim için iyi bir tecrübe oldu. Fuarda bir çok kişiyle tanıştık, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz, bizim için verimli bir fuar oluyor. Dergimizi ve Ercüment Özkan‘ ı yakından tanıtmaya çalışıyoruz.

/

 

Sıraç dergisi – Yeliz şenyerli 

Yeliz ve arkadaşları üniversite öğrencisi, Sıraç dergisi internette e-dergi olarak yayın yapan kültür-sanat içerikli bir site, ilk defa basmaya karar vermişler. Gördükleri ilgiden çok memnunlar bu sayıdan itibaren matbua olarak yola devam edeceklerini belirttiler.

Sıraç dergisi kapağıyla hemen farkediliyor. İranlı keman sanatçısı Farid Farjad’ı kapaklarına taşımışlar, müzik üzerine yazıları olan ender edebiyat dergilerinden biri. 

/

 

Minaret dergisi – Ukrayna

Fuara yurtdışından gelen dergilerden biri de Minaret dergisi. Ukrayna’ nın Herson şehrinden gelen Muhammed Kazımov; Ukrayna da yaptıkları islami faaliyetleri ve yayınları tanıtmak için fuara katıldıklarını belirtti. Yetişkinler için çıkarttıkları Minaret (minare) dışında bir de çocuk dergisi çıkartıyorlar. Svitliçok (aydınlık) adını verdikleri dergi Çocuklar için peygamberler tarihi serisini ve ilmihal bilgilerini öğretici resimler içersinde sunuyor.

Muhammed Kazımov; Ramazan ayı yaklaşıyor şehrimizde çocuklar için program hazırlıkları yapıyoruz, dergi olarak Ukrayna’nın bir çok şehrinde faaliz diye belirtti.

/

 

Nida dergisi – Ferda Kürün Bütün

Merkezi Malatya’da olan bir dergiyiz. Türkiye’nin hemen her yerinden okuyucularımız var. Malumdur ki fikir, il, ilçe ve sınır tanımaz… Biz de fikre ve fikri gayrete değer veren bir dergiyiz. Ve bu fuar vesilesiyle bir kez daha gördük ki, düşünmeye, fikre değer verenlerin sayısı hiç de azımsanacak oranda değil. Nida olarak standımıza yapılan ziyaretler bunun göstergesidir . Genç ve orta yaşlı hanım ve erkek kardeşlerimizin büyük ilgi ve teveccühlerine mazhar olduk. Tanıştıklarımız vardı, bir çoklarıyla ismen tanışıyormuşuz vechen tanışma imkanı bulduk. Herkese teşekkürler. Fikir ve düşünce yolculuğumuza devam ediyoruz.