Temmuz ayı kültür sanat etkinlikleri

Etkinlikler
Konserler, açık hava sinema gösterimleri ve sergilerle Temmuz ayı kültür sanat etkinlikleri ile dopdolu bir yaz sizleri bekliyor… Büyük Ada’da konserler başka güzel… İstanbul Büyükşehir Belediye...
EMOJİLE

Konserler, açık hava sinema gösterimleri ve sergilerle Temmuz ayı kültür sanat etkinlikleri ile dopdolu bir yaz sizleri bekliyor…

Büyük Ada’da konserler başka güzel…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Adalar Kültür Derneği’nin katkılarıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Büyükada Yaz Konserleri, bu yıl 6 Temmuz’da başladı ve 31 Ağustos 2013 tarihine kadar yapılacak. 

Büyük Ada yaz konserleri takvimi şöyle:

 

13 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu

20 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’de Merve Utandı

17 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da Taylan Erler Jazz Quartet

31 Ağustos Cumartesi günü saat 21.30’da da Hakan Talu

Ayrıca son bir not, Büyükada Yaz Konserleri, bütün İstanbul halkına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

 

 

Harbiye Açıkhava’da müzik şöleni

BKM organizasyonuyla Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Turkcell Yıldızlı Geceler etkinliklerinin haziran ayı programı, ülkemizde yaşanan gelişmeler nedeniyle temmuz ayına ertelenmişti. İşte yeni etkinlik takvimi:

12 Temmuz Cuma – Mustafa Ceceli

13 Temmuz Cumartesi – Zülfü Livaneli

14 Temmuz Pazar – Anadolu Ateşi

16 Temmuz Salı – Ebru Gündeş

14 Ağustos Çarşamba – Tolga Çevik

15 Ağustos Perşembe – Sertab Erener

16 Ağustos Cuma – Erol Evgin

23 Ağustos Cuma – Sezen Aksu

24 Ağustos Cumartesi – Sezen Aksu

6 Eylül Cuma – Sezen Aksu

7 Eylül Cumartesi – Sezen Aksu

İstanbul Caz Festivali 20 Yaşında!

2-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Caz Festivali, bu yıl 20. yaşını kutluyor! Cazdan dünya müziği, soul ve R&B’ye uzanan geniş yelpazedeki konserler festival takipçilerini bekliyor. Cazın yenilikçi örneklerini alışılmadık mekânlarda sunan “Caz İçin Tuhaf Bir Yer”, festival içinde festival Tünel Şenliği, Avrupa ve Türkiye’den caz ustalarını buluşturan Avrupa Caz Kulübü gibi serilerle festival 20. yılında da müzikseverlere dopdolu bir program sunuyor. İstanbul Caz Festivali, 14 farklı mekânda 400’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek 40’ı aşkın konserle, Temmuz ayında cazın yıldızlarını yirminci defa müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Sezen Aksu Acoustic Band ile Harbiye Açık Hava Sahnesi’nde!

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda 19-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek Sezen Aksu Konserleri bu yaz yine dinleyicileri duygudan duyguya taşıyacak. Sezen Aksu’nun hayatın tüm renklerini şarkılarla ve tadına doyum olmaz sohbetiyle dinleyici ile paylaşacağı yepyeni yaz konserleri başlıyor. 

Fahir Atakoğlu önderliğindeki Acoustic Band’in eşliğindeki repertuar ve düzenlemelerle, Harbiye’de dupduru bir Sezen Aksu duyulacak. 

Sahnede her biri kendi alanında isim yapmış uluslararası müzisyenlerin damakta tat bırakan doğaçlamalarla kendi virtüözlüklerini sergileyecekleri bölümler de yer alacak. Herkes Aksu’nun sesine olduğu kadar, dünya kalitesindeki müziğin tadına da varacak. Konserlerin biletleri satışta.

Tarih: 19 Temmuz Cuma ve 20 Temmuz Cumartesi

Yer: Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu

Mutluğa Boya Beni

Le Point dergisinin “Yılın en yaratıcı ve şiirsel Fransız filmlerinden biri” diye nitelediği ve César Ödülleri’ne aday olan Mutluluğa Boya Beni, büyükler kadar çocuklara da hitap eden bir canlandırma. “Mutluluğa Boya Beni / Le Tableau” 20 Temmuz’da sinemalarda! 

Bitmemiş bir resim üzerindeki bir şato ve çiçeklerle dolu bir bahçedeyiz. Bu tabloda resmedilip renklendirilmiş Toupin’ler gücü ele geçirmiştir. Toupin’ler, çizimleri yarım kalan Pafini’leri devre dışı bırakmış ve yalnızca taslak halindeki Reuf’ları da esir almışlardır. Şimdi Ramo, Lola ve Plume düzeni yeniden sağlamak ve arkadaşlarını kurtarmak için ressamı bulmak üzere yollara düşecek, bir dolu macera yaşayacak, şatodan ve çiçekli bahçeden geçecek, hatta başka resimlere gideceklerdir.

İstanbul Modern’de Açık Hava Sineması Zamanı

11 – 13 Temmuz

 

YAP İstanbul Modern etkinlikleri kapsamında Türk fantastik sinemasından üç filmlik bir seçki izleyici ile buluşuyor. Sinema TV işbirliğiyle düzenlenecek etkinlikte İstanbul Modern’in bahçesindeki açık hava sinemasında her akşam farklı bir fantastik Türk filmi gösterilecek.

Sinema Gösterim Ücreti: 8 TL. Üyelere ücretsizdir. 

11 Temmuz Perşembe, 21.30

Zagor Kara Bela, 1971

Siyah-Beyaz, 74’

Yönetmen: Nişan Hançer

Oyuncular: Levent Çakır, Ece Cansel, Nevzat Açıkgöz

1961 yılında ilk kez yayınlandığı ülke İtalya’dan sonra dünyanın dört bir yanında beğeniyle okunan çizgi roman Zagor, Türkiye’de de bir yıl sonra okuruyla buluştu. 1971’de Türk sinemasına uyarlanan Zagor’un maceralarında “Baltalı İlah” olarak da tanınan kötülerin baş düşmanı Zagor’u, Levent Çakır canlandırmıştır. Zagor, bu serüveninde en yakın dostu “yağ tulumu” diye adlandırdığı Çiko ile birlikte Kızılderilileri öldüren, kara maskeli kötü adamın peşine düşer.  Kara Bela, öldürülen ailesinin intikamını almak isteyen, yarı deli bir karakterdir.

12 Temmuz Cuma, 21.30

Atını Seven Kovboy, 1974

Renkli, 84’

Yönetmen: Aram Gülyüz

Oyuncular: Sadri Alışık, Figen Han, Sami Hazinses

Sadri Alışık’ın “Red Kit”i oynadığı ve konuşan atı Düldül ile yollara düştüğü filmde, Red Kit’in efsanevi haydut çetesi Dalton Kardeşler ile mücadelesinin komik ve absürd hikayesi anlatılıyor. ‘Atını Seven Kovboy’ mekanlarıyla, dekor ve kostümleriyle o dönem Amerikan westernlerinden esinlenilerek çekilen Yeşilçam’ın spagetti western’lerine iyi bir örnek. 

13 Temmuz Cumartesi, 21.30

Şeytan, 1974

Renkli, 100’

Yönetmen: Metin Erksan

Oyuncular: Cihan Ünal, Canan Perver, Meral Taygun , Agah Hün

Metin Erksan imzalı, Türk korku sinemasının ilk örneklerinden olan ‘Şeytan’, Amerikan yapımı ‘The Exorcist’ (Şeytan) filminin ertesi yılki yeniden çevrimidir. Ayrılmakta olan bir çiftin 12 yaşındaki mutsuz kızları Gül, anlaşılmaz ve garip davranmaya başlayınca, bir ruh doktoru ve bir din adamı küçük kıza ne olduğunu anlamaya çalışır. Sonunda kızın içine şeytan girdiğini anlarlar ve şeytanı çıkarmak için uğraşırlar. Kızın içindeki şeytan ise var gücüyle direnmektedir. 

 

Manolo Valdes: Resimler Ve Heykeller

Çağdaş sanatın yaşayan ustalarından Manolo Valdés, 1980’lerden günümüze uzanan çalışmalarıyla 8 Mayıs – 21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde. 

Marlborough Gallery New York işbirliğiyle hazırlanan seçki, kullandığı malzemelerin çeşitliliği, büyük boyutlu yapıtları ve forma dair arayışları ile dikkat çeken sanatçının resim ve heykellerinden oluşuyor. 

Valdés, kurucuları arasında yer aldığı ve pop sanatın İspanya’daki öncüsü olan Equipo Crónica’nın 1981 yılında dağılmasının ardından kariyerine yalnız devam etti. Geçmişin başyapıtlarından yola çıkan, tarihsel izler, renk tonları ve dokulardan oluşan sonsuz bir görsel zenginlik sunan ve sanat tarihinden referanslarla hareket eden sanatçının yapıtları, Velázquez’den Zurbarán’a, Matisse’ten Picasso ve Lichtenstein’a izler taşıyor. Resmi, özgün bağlamından çıkartıp pop bir anlayışla yeniden yorumlayan sanatçının konuları özellikle figür, nesne ve serilerden oluşuyor.

Turkuazoo Akvaryum 31 Temmuz’a kadar indirimli

Turkuazoo Akvaryum, 31 Temmuz’a kadar, yanında bir yetişkinle ziyarete gelen 16 yaşından küçük tüm çocuklar için giriş ücretini 22 TL’den 11 TL’ye indirdi. Turkuazoo Akvaryum, 50 adet canlı sergi akvaryumunda, dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen 10 bini aşkın deniz canlısına ev sahipliği yapıyor. Sekiz bin metrekarelik bir alana kurulu akvaryumun içinde birbirinden farklı türlerde pek çok deniz canlısını barındıran Turkuazoo’da, özellikle 80 metrelik akrilik sualtı tünelini gezerken kendinizi okyanusun derin sularında bir maceranın içindeymiş gibi hissedeceksiniz. 

Maceralı bir uzay yolculuğuna hazır mısın?

Tatilde çocuğunuzu sinemaya götürerek eğlenceli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Animasyon film “Kahraman Uzaylılar”, 12 Temmuz 2013 tarihinde gösterime giriyor. Filmin konusu şöyle: 

“Dünya dışı bir gezegende yaşayan Baab, yaşadığı gezende astronot Scorch Supernova ulusal bir kahramandır. Pek çok görevi başarıyla tamamlamış yetenekli bir astronottur. Kardeşi Gary ise teknoloji ustası bir uzaylıdır. İkisi bir araya geldiklerinde maceralarla dolu bir serüven onları beklemektedir.” 

Yönetmenliğini Cal Brunker’ın üstlendiği yapımın orijinal seslendirme kadrosunda Brendan Fraser, Sarah Jessica Parker ve James Gandolfini gibi isimler yer alıyor.

On5yirmi5