‘Bilge Kral’ın adı Bayrampaşa’da yaşayacak

Etkinlikler
Programda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ‘Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in adını vereceklerini açıkladı. ‘Bilge Kral’ın adı Bayr...
EMOJİLE

Programda konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ‘Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in adını vereceklerini açıkladı.

‘Bilge Kral’ın adı Bayrampaşa’da yaşayacak’ başlıklı haberin fotogalerisi için tıklayınız!

Başkan Atila Aydıner’in ev sahipliğinde Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen Aliya İzzetbegoviç’i anma programına AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener, İzzetbegoviç’in dava arkadaşı İsmet Kasumagiç ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i anmak için hazırlanan programda arşivlerde kalan ve gün yüzüne çıkmamış, özel olarak toplanmış görüntülerden oluşan ‘Aliya Konuşuyor’ belgeseli izleyici ile buluştu. Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.  Bosna Hersek’ten gelen Gülistan İlahi Grubu da en güzel ilahiler ile anma programına renk kattı.

Bosna Sancak Derneği, Sancak Gençlik Eğitim Merkezi Derneği, Yıldırım Bosna Spor Kulübü, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği de Bilge Kral İzzetbegoviç’i anma gecemize destek verdiler.

“ALİYA İZZETBEGOVİÇ’TEN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR”

Programda uzun ve anlamlı bir konuşma yapan Başkan Atila Aydıner, “İslami, siyasi ve insani konularda Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’ten öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

İzzetbegoviç’in yalnız Saraybosnalı Müslümanların değil, Balkan’lardaki tüm masumların kurtuluşu için mücadele verdiğini belirten Başkan Aydıner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilge Kral 20. yüzyıla damgasını vurmuş, tüm hayatını zulme uğrayan insanların felaha ermesi için harcamıştır. Zulüm deryasında boğulmaya mahkûm edilen yüz binlerce Müslüman Boşnak için Bilge Kral umut olmuştur. İzzetbegoviç, sözleri, eserleri ve eylemleri ile hiçbir zaman bu umutları boşa çıkarmamıştır.  Çünkü O Allah’ a inanmış ve halkına adanmış bir kalbin sahibiydi.”

Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Bilge Kral’ın Adı Verilecek

Başkan Aydıner, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak olan Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in adını vereceklerini açıkladı.