Yılın ilk karı düştü

Olaylar
Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre kar yağışının bugün ve yarın da etkili olacağı belirtildi. Kar, özellikle bölgenin en yüksek kesimlerinde etkisini hissettirdi. Türkiye ile Bulgaristan...
EMOJİLE

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre kar yağışının bugün ve yarın da etkili olacağı belirtildi.

Kar, özellikle bölgenin en yüksek kesimlerinde etkisini hissettirdi. Türkiye ile Bulgaristan’ı birbirine bağlayan sınır kapılarından biri olan Hamzabeyli civarı tamamen beyaza büründü.

Yurda giriş yapan ve çıkış için sıra bekleyen TIR’lar karla kaplandı. Gümrük sahası civarındaki ağaçlar kış aylarının kartpostallık manzaralarını oluşturdu. Türkiye’den çıkış yapmak için bekleyen bir TIR sürücüsü, kar yağışının saat 02.00’de başladığını ve aralıksız devam ettiğini söyledi. Yağış, bölgenin yüksek kesimlerinin yanı sıra Edirne şehir merkezinde de yüzünü gösterdi. Park halindeki araçların üzeri karla kaplandı. Şehirde yağışların kar ve yağmur şeklinde aralıklarla Cumartesi’ye kadar süreceği belirtiliyor. Hava sıcaklığının 3 ila 11 derece arasında değişeceği kaydediliyor. Geçtiğimiz yıl Edirne’ye ilk kar 17 Ekimde düşerken, bu yılın ilk karı ise 4 Aralık’ta yağdı.

ANKARA’YA DA YAĞDI

Sabahın erken saatlerinde başkent Ankara’ya da yılın ilk karı yağdı. Aniden bastıran karla karışık yağmur, vatandaşları ve sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar kar yağışından şemsiye yardımıyla korunmaya çalıştı. Ana ve ara arterlerde oluşan su birikintileri sebebiyle de sürücüler zor anlar yaşadı.

Haber 7