Yeni Citroen Eylülde Türkiye’de

Otomobil
Galeriye gitmek için tıklayınız… Eylülde Türkiye’de satılmaya başlanacak, dinamizmi ile dikkat çeken DS4 de bu tasarımlardan biri. C4 bazı üzerine geliştirilen sportif DS4 aslında 4 kapılı...
EMOJİLE

Galeriye gitmek için tıklayınız…

Eylülde Türkiye’de satılmaya başlanacak, dinamizmi ile dikkat çeken DS4 de bu tasarımlardan biri. C4 bazı üzerine geliştirilen sportif DS4 aslında 4 kapılı ama iki kapısını gizleyerek sportif görünmeyi başarıyor

Citroen son yılların flaş markalarından biri oldu. Büyük bir hızla yenilediği ürün gamını bir de efsane modeli DS’nin ismini kullanarak sportifleştiren marka sadece sportifliği değil aynı zamanda çevreci teknolojileriyle de öne çıktı. Citroen’in efsanevi modeli DS’den esinlenilerek tasarlanan DS serisi DS4 ile daha da zenginleşiyor. 62 farklı ülkedeki 60 bin internet kullanıcısının oyları ile Ocak 2011’de “Most Beautiful Car of the Year” (Dünyanın en güzel otomobili) ödülüne layık görülen DS4; markanın “Créative Technologie” sloganının yeni simgesi olmaya hazırlanıyor.

Citroen DS4; farklı stili, radikal tasarımı ve zarafeti ile tutkuları harekete geçiren bir otomobil olmanın yanı sıra gelişmiş dış görünümü ve sınırsız dinamizmiyle üstün yeteneklere sahip. DS4, eylül ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Citroen DS4; beklentilere cevap verebilecek ve farklı otomobil teknolojilerinin bir araya getirilip, yeniden düzenlenmesiyle ortaya çıkan özel bir otomobil. Alışılmışın dışına çıkan görünümü; dinamizm ve zarafet ile kompakt dizayn ve çok yönlülüğü birleştiriyor.

MİCRO-HYBRİDE TEKNOLOJİSİYLE TUTUMLU VE ÇEVRECİ

4.28 m boyu, 1.81 m genişliği ve 1.53 m yüksekliği ile kompakt bir araç olan Citroen DS4; şehir içinde kolay kullanım olanağı sağlıyor. Citroen DS4’te, HDi 112 BG motor tipinin piyasaya çıkmasıyla birlikte kullanılan e-HDi micro-hybride teknolojisi kullanılıyor. Bu sistem, aracın trafik ışığı ya da sıkışık trafikte durması halinde motoru anlık olarak durduran Stop&Start sistemi, ikinci nesil yön değiştirebilen alternatör ve motorun 0.4 saniye gibi kısa sürede yeniden çalışmasını sağlayan e booster sistemi, araç yavaşladığında enerji toplamayı sağlayan alternatör elektronik kontrol sistemi ve vites değişimini daha verimli hale getiren elektronik kontrollü vites kutusu gibi birden çok teknolojiyi bir arada kullanıyor. Klima, radyo gibi başlıca konfor elemanları, direksiyon fonksiyonları ve ESP motor anlık durduğunda çalışmaya devam ediyor. Bu yenilik HDi motorların şehir içinde yakıt tüketimini ve CO2 egzoz emisyonlarını yüzde 15 azaltıyor.

ASLINDA 4 KAPILI AMA İKİSİNİ BAŞARIYLA GİZLİYOR

Dinamik modellerde genellikle eleştirilen arka koltuklara erişimi kolaylaştırmak için, Citroen DS4’te stili ile tamamen bütünleşmiş arka kapılar bulunuyor. Bu kapılar sadece kapı çerçevesi içinde bulunan kapı kolu aktif duruma getirildiğinde açılıyor. Aracın ön kapıları ise daha küçük, daha hafif ve öne oturmak için daha kullanışlı şekilde tasarlanmış. 385 litre bagaj hacmi ile DS4 geleneksel hatchback araçlar ile yarışıyor. Araç içi yaşamı kolaylaştırmak için sayısız saklama bölmeleri sunan araçta; aydınlatılmış büyük bir torpido gözü, 1.5 lt. şişeyi alabilen kapı içi bölme, ön yolcu koltuğu altında çekmece bulunuyor. Ayrıca elektronik kumandalı mekanik vites kutuları ile birlikte sunulan yükseğe yerleştirilmiş orta konsolun zeki mimarisi ile etkileyici saklama alanları yaratılıyor. Soğutulmuş ve ışıklandırılmış orta konsol 50 cl kapasiteli dört şişe alabiliyor ve bir MP3 bağlantı soketi, bir USB priz ve bir 12V priz bulunan korunaklı soket bölmesini barındırıyor.

İKİ BENZİNLİ BİR DE DİZEL MODEL GELECEK

Citroen DS4 Türkiye’de 2 farklı donanım seviyesi ve 1.6 e-HDi 112 BG MCP, 1.6 VTi 120 BG M/T ve 1.6 THP 156 BG MCP olmak üzere 2 benzinli, 1 dizel toplam 3 motor seçeneği ile satışa sunulacak. DS4 kullanıcıları araçlarında sesin araç içine en iyi şekilde dağılımını sağlayan ses sistemi, sürücü ve yolcu koltuklarının sırt dayanakları içinde bulunan elektrikli bel desteği ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar, ekstra viraj aydınlatmalı sis farları, kör nokta uyarı sistemi, hız talimatlarını kaydetmeyi sağlayan programlanabilir hız sabitleyici donanım özelliklerine de sahip olabilecekler.

Hakan Özenen-HABERTÜRK